Greva de la STB, suspendată de Tribunalul București. Călătorii păgubiți vor primi o zi de călătorie gratuită

Greva de la STB, suspendată de Tribunalul București. Călătorii păgubiți vor primi o zi de călătorie gratuită
Foto: Facebook @ Societatea de Transport București

UPDATE // Potrivit unui comunicat transmis de STB, în urma deciziei Tribunalului, toate mijloacele de transport vor ieși în traseu conform graficului.

„Bucureștenii din zona metropolitană, care pe durata grevei nu au putut beneficia de titlurile de călătorie achiziționate, vor primi o zi de călătorie gratuită. Ne cerem scuze tuturor călătorilor pentru disconfortul creat și asigurăm utilizatorii de faptul că STB SA a analizat circumstantele ce au condus la declansarea acestui protest și a dispus măsuri în consecință pentru cei care au fost implicați în această actiune sindicală ilegală”, a transmis STB.

Aproximativ 11.000 de angajați ai STB au fost astăzi în grevă. Troileibuzele, autobuzele și tramvaiele au rămas astăzi în depou.

Tribunalul Bucureşti a suspendat greva de joi de la Societatea de Transport Bucureşti şi a dispus reluarea imediată a activităţii.

Directorul STB, Adrian Criţ, a afirmat că protestul este ilegal, aruncând acuzații grave la adresa sindicalistului Vasile Petrariu. Pe de altă parte, angajații STB au cerut creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Nicușor Dan: Greva de la STB e ilegală

Nicușor Dan a spus că greva ”spontană” a celor de la STB e ilegală și a precizat că nu e spontană, cum spun ei, ci pregătită de liderul de sindicat, care e consilier general PSD.

„Avem o grevă la Serviciul Public de Transport, la STB, o acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni din toate categoriile. E o grevă ilegală pentru multe motive. În primul rând, suntem în stare de alertă și în stare de alertă nu se fac greve.

Mai există o Lege a dialogului social care obligă ca înainte de o grevă să existe niște pași procedurali ca patronatul sau Consiliul de Administrație să ia cunoștință de revendicări. Și chiar dacă n-ar fi stare de alertă, există o obligație legală ca pentru acele servicii importante, printre care transportul public, să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă.

Acțiunea în instanță e scrisă, depusă la Tribunalul București de către STB, prin care solicită judecătorilor să constate că acțiunea e ilegală și să dispună să reia lucrul”, a declarat Primarul General.

Nicușor Dan susține că greva e orchestrată practic de PSD

„În litigiul pe care l-a inițiat STB, fiind un conflict de muncă între STB și angajații STB, va fi o cerere de intervenție din partea municipalității, care e și ea scrisă pentru că e o activitate, această grevă, care afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

Nu e o grevă spontană, așa cum se afirmă, ci o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ și avem dovezi în acest sens, avem deja depuse plângerile penale împotriva liderilor de sindicat care au orchestrat-o. E o grevă politică al cărui principal responsabil e dl Petrariu, consilier general PSD și lider al sindicatului reprezentativ. Avem și dovezile și plângerile penale împotriva sa”, a mai declarat Nicușor Dan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe