Nicușor Dan: Greva de la STB e ilegală și nu e spontană, ci orchestrată de sindicatul reprezentativ, condus de un consilier general PSD. Avem pregătite plâgerile penale (VIDEO)

Nicușor Dan: Greva de la STB e ilegală și nu e spontană, ci orchestrată de sindicatul reprezentativ, condus de un consilier general PSD. Avem pregătite plâgerile penale (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a avut o primă reacție la greva ”spontană” a celor de la STB. Acesta a explicat de ce acțiunea de protest e ilegală și a precizat că nu e spontană, cum spun ei, ci pregătită de liderul de sindicat, care e consilier general PSD.

Nicușor Dan: Greva de la STB e ilegală

„Avem o grevă la Serviciul Public de Transport, la STB, o acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni din toate categoriile. E o grevă ilegală pentru multe motive. În primul rând, suntem în stare de alertă și în stare de alertă nu se fac greve.

Mai există o Lege a dialogului social care obligă ca înainte de o grevă să existe niște pași procedurali ca patronatul sau Consiliul de Administrație să ia cunoștință de revendicări. Și chiar dacă n-ar fi stare de alertă, există o obligație legală ca pentru acele servicii importante, printre care transportul public, să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă.

Acțiunea în instanță e scrisă, depusă la Tribunalul București de către STB, prin care solicită judecătorilor să constate că acțiunea e ilegală și să dispună să reia lucrul”, a declarat Primarul General.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan susține că greva e orchestrată practic de PSD

„În litigiul pe care l-a inițiat STB, fiind un conflict de muncă între STB și angajații STB, va fi o cerere de intervenție din partea municipalității, care e și ea scrisă pentru că e o activitate, această grevă, care afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

Nu e o grevă spontană, așa cum se afirmă, ci o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ și avem dovezi în acest sens, avem deja depuse plângerile penale împotriva liderilor de sindicat care au orchestrat-o. E o grevă politică al cărui principal responsabil e dl Petrariu, consilier general PSD și lider al sindicatului reprezentativ. Avem și dovezile și plângerile penale împotriva sa”, a mai declarat Nicușor Dan.

Mesajul lui Nicușor Dan pentru șoferii STB care participă la grevă

Primarul și-a exprimat apoi regretul că șoferii au „căzut în plasa acestor manipulări care au substrat politic”: „Fac apel la șoferi să reia activitatea, că afectează viața sutelor de mii de bucureșteni care folosesc transportul public. Vreau să le transmit șoferilor care participă la grevă că sunt dispus la un dialog cu ei, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat care au organizat acest protest ilegal. Îi aștept la discuții, să-și desemneze reprezentanți cu care să stăm de vorbă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe