Nicușor Dan, despre pelerinajul din Capitală: Ar fi fost mai bine să nu fie organizat. În ziua de Sfântul Dumitru nu o să fiu primar în funcție, deci responsabilitatea revine actualului primar (VIDEO)

Nicușor Dan, despre pelerinajul din Capitală: Ar fi fost mai bine să nu fie organizat. În ziua de Sfântul Dumitru nu o să fiu primar în funcție, deci responsabilitatea revine actualului primar (VIDEO)
Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat joi, în cadrul emisiunii ”Talk B1”, că din punctul său de vedere, pelerinajul din București de Sfântul Dumitru nu ar fi trebuit să aibă loc în actualul context epidemiologic. Dan a precizat că în ziua de Sfântul Dumitru el nu va fi primar în funcție, deci decizia organizării ceremoniilor și responsabilitatea îi va aparține primarului în funcție, Gabriela Firea.

Nicușor Dan:Din păcate, în ziua de Sfântul Dumitru, când o să vină cea mai multă lume la pelerinaj, nu o să fiu primar în funcție, deci responsabilitatea revine actualului primar

”Din păcate, în ziua de Sfântul Dumitru, când o să vină cea mai multă lume la pelerinaj, nu o să fiu primar în funcție, deci responsabilitatea revine actualului primar, Gabriela Firea. Bineînțeles că există o necesitate de comuniune religioasă pentru foarte mulți dintre noi, însă în această situație excepțională, când există pericolul de răspândire a acestei boli, trebuie să fim cu toții rezonabili și responsabili. Ar fi fost mai bine ca pelerinajul să nu fie organizat. E un lucru bun că s-a anulat procesiunea.

Nu e posibil să prevezi câte persoane vor veni la un moment dat. Eu cred că în acest an, în condițiile foarte speciale în care ne aflăm ar fi fost bine ca această ceremonie religioasă să nu aibă loc”, a declarat Nicușor Dan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Primăria Capitalei, protocol cu Patriarhia: La pelerinajul de Sfântul Dumitru vor putea participa doar bucureștenii

De altfel, Gabriela Firea a aprobat joi protocolul încheiat cu Patriarhia Română, legat de organizarea pelerinajului cu ocazia Sfântului Dimitrie cel Nou. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-27 octombrie și vor putea participa numai persoanele care locuiesc în București.

Potrivit protocolului încheiat între Primăria Municipiului București și Patriarhia Română, „la activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților”.

Totodată, participanții la pelerinaj vor trebui să păstreze o distanță de 1,5 metri unul față de celălalt, iar în zonă vor fi amplasate anunțuri prin care oamenii sunt sfătuiţi să păstreze distanţa fizică şi să respecte normele igienico-sanitare.

Situația cazurilor de coronavirus în București

Între timp, Bucureștiul a înregistrat joi un nou record negativ în privința numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, în Capitală au fost confirmate 804 de noi îmbolnăviri, numărul total al acestora ajungând astfel la 29.283 de la debutul pandemiei și până acum.

Totodată, rata incidenței cazurilor de infectare în Capitală a ajuns la 3,31 de îmbolnăviri la mia de locuitori.