Nicușor Dan, despre subvenția la gigacalorie: Sunt optimist că Guvernul va ajuta toate primăriile care au sisteme centralizate de încălzire. Cuantumul ține de bugetul de stat pe 2022 (VIDEO)

Nicușor Dan, despre subvenția la gigacalorie: Sunt optimist că Guvernul va ajuta toate primăriile care au sisteme centralizate de încălzire. Cuantumul ține de bugetul de stat pe 2022 (VIDEO)
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a arătat optimist că Guvernul Ciucă va ajuta municipalitatea să acopere suma necesară pentru subvenția la gigacalorie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan, despre tariful și subvenția la gigacalorie

Întrebat dacă este optimist că Primăria Capitalei va primi fondurile necesare de la Guvern pentru a acoperi subvenția la gigacalorie, edilul a explicat: „După cum știți, Guvernul deja a dat un ajutor primăriilor, cele care au urgența cea mai mare, din Fondul la dispoziția primului-ministru, deci eu sunt optimist că Guvernul va ajuta – și nu vorbesc de București, vorbesc de toate primăriile care au sisteme centralizate de încălzire… Cuantumul nu poate să îl estimeze nimeni astăzi, este un subiect care ține de Legea bugetului de stat pe anul 2022”.

„După cum știți, există două tarife. Există tariful total de producție, pe care o să îl vedeți, mai sunt niște etape procedurale, trebuie să treacă pe la ANRE ș.a.m.d., dar o să îl vedeți până la sfârșitul anului. El, până la 13 ianuarie, când are loc scăderea de TVA, o să fie aproximativ 980 de lei, acesta este tariful total pe București. După scăderea de TVA de la 13 ianuarie, o să fie aproximativ 870 de lei. În ceea ce privește banii pe care îi plătesc bucureștenii, până când Consiliul General nu o să modifice hotărârea din 2011, bucureștenii vor plăti 164 de lei, cum plătesc și azi”, a mai precizat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei a amintit că „fiecare din partide s-a exprimat public” în ceea ce privește majorarea prețului la gigacalorie.

„PNL-PMP susțin această majorare la 280, care ține cont de mai mulți factori. Ține cont de creșterea prețului gazului, ține cont de prețurile care sunt în țară pe același serviciu, ține cont de neajunsurile pe care, din păcate, bucureștenii le au, nu are rost eu să le explic acum, ține cont de faptul că nu s-a mai făcut o creștere din anul 2011, când prețul total, cel care acum e 980 de lei, atunci era 320 de lei cu totul, deci bucureștenii plăteau 164 din 320, acum plătesc 164 din 980. PNL-PMP susțin această creștere, care în opinia mea e rezonabilă, USR nu s-a pronunțat, așteaptă să vadă care este răspunsul din partea Guvernului, iar PSD s-a exprimat public că nu susține o majorare”, a adăugat Nicușor Dan.