Nicușor Dan: E o bucurie pentru București să fie pentru prima dată gazda unui turneu final european de fotbal

Nicușor Dan: E o bucurie pentru București să fie pentru prima dată gazda unui turneu final european de fotbal
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

României a marcat debutul turneului final al Campionatului European de Fotbal printr-o proiecție 3D pe clădirea Parlamentului și un mix de lumini și culori specifice Euro 2020 în zona fântânilor de la Piața Unirii.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a scris pe Facebook că r o bucurie pentru București să fie pentru prima dată gazda unui turneu final european de fotbal:

“Ieri seară, Capitala României a marcat debutul turneului final al Campionatului European de Fotbal printr-o proiecție 3D pe clădirea Parlamentului și un mix de lumini și culori specifice Euro 2020 în zona fântânilor de la Piața Unirii.

E o bucurie pentru București să fie pentru prima dată gazda unui turneu final european de fotbal și am ținut să onorăm acest eveniment așa cum trebuie. Ținând cont că există în continuare restricții legate de pandemie, am optat pentru o proiecție care va fi difuzată online în curând.

Am dorit să arătăm publicului european frumusețea și specificul Bucureștiului, sărbătorind alături de celelalte orașe europene un eveniment fotbalistic extraordinar. Mulțumesc partenerilor noștri de la UEFA EURO 2020, Camerei Deputaților a Parlamentului României și echipei CREART a Primăriei Capitalei”, a scris Nicușor Dan.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)