Nicușor Dan s-a răzgândit. Acum îi susține pe taximetriști în conflictul cu aplicațiile de ridesharing: Sunt elemente care ”nu duc către o concurență loială”

Nicușor Dan s-a răzgândit. Acum îi susține pe taximetriști în conflictul cu aplicațiile de ridesharing: Sunt elemente care ”nu duc către o concurență loială”

Deputatul USR Nicușor Dan s-a răzgândit și ia apărarea taximetriștilor în conflictul cu aplicațiile de ridesharing. Prezent la o dezbatere organizată la Ministerul Transporturilor, acesta a susținut că aplicațiile ca Uber și Bolt fac o concurență neloială taximetriștilor.

”Îngrijorarea mea este cu privire la concurența loială. Vreau să-mi răspundeți la următoarele trei elemente care, în opinia mea, nu duc către o concurență loială. Unul este prețul fix, prețul dinamic. Al doilea este calitatea de proprietar al mașinii sau posibilitatea de a o avea în comodat. Și a treia este vechimea mașinii. Dacă toate aceste trei elemente merg către transportul alternativ, atunci noi, practic, activitatea de bază – taximetria, o închidem și facem totul transport alternativ”, a spus Nicușor Dan, în cadrul dezbaterii, potrivit G4 Media.

Despre concurența neloială a vorbit Nicușor Dan și în luna februarie a acestui an, atunci când susținea că legea privind transportul alternativ are un potenţial distructiv foarte mare.

Acestă ”aduce o concurenţă neloială şi va distruge activitatea de taximetrie. În momentul de faţă, un taximetrist, ca să practice meseria, trebuie să aibă un certificat de atestare profesional, un aviz medical, psihologic, maşina trebuie să aibă revizie la şase luni, există obligaţii metrologice legate de aparatul de taxat.

Prin noul proiect de lege se permite practic ca orice şofer să practice meseria de taximetrist, inspecţia periodică se face la fel ca la orice maşină, la un an, nu există atestare profesională, nu există raport psihologic, practic oricine de pe stradă poate să practice această activitate, nu există obligaţii şi statul îşi pierde autoritatea de control”, spunea atunci senatorul USR.

Până anul trecut însă, acesta a fost un apărător al aplicațiilor de ridesharing. La începutul anului 2018, Nicușor Dan a făcut o plângere la Tribunalul București contestând o decizie a General al Municipiului București prin care aplicațiile ca Uber și Bolt erau obligate să funcționeze pe bază de dispecerat. Tot anul trecut, Nicușor Dan a participat la un protest față de un proiect de OUG de modificare a legii taximetriei. El susținea atunci că această reglementare ar duce la interzicerea aplicațiilor de ridesharing.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori