Nicușor Dan: Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. E vorba de 60 km de rețea pe care îi plătim din fonduri proprii și de 200 km pe care o să-i plătim din fonduri europene (VIDEO)

Nicușor Dan: Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. E vorba de 60 km de rețea pe care îi plătim din fonduri proprii și de 200 km pe care o să-i plătim din fonduri europene (VIDEO)
Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni, într-o conferință de presă că încep procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare din București.

”Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. E vorba de 60 de kilometri de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro, și de 200 de kilometri de rețea, pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, cu mai multe companii. Mesajul meu e că avem nevoie de toate firmelel serioase din piața românească și, probabil, și europeană pentru că licitația va fi internațională”, a declarat Nicușor Dan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Edilul general a mai anunțat că marți vor va avea loc o primă întâlnire cu reprezentanți ai mai multor firme de construcții din România.

”Vom schimba modul de lucru, în sensul că, așa cum nu s-a întâmplat în ultimii ani, vom plăti la timp și, în schimb, vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuție. Vom face o mare licitație și începem în mod transparent discuțiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară și să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini. O să avem marți o primă discuție cu constructorii, iar o a doua discuție va avea loc marți, 26 ianuarie. Pentru întâlnirea de mâine am chemat opt mari firme de construcții, toate au confirmat, dar discuția nu este limitată la aceste opt companii. Cei care doresc să participe la aceste discuții sunt rugați să trimită un mesaj către Primăria Capitalei și noi vom face invitațiile”, a mai spus primarul Capitalei, precizând că și-ar dori ca cei 60 de kilometri să fie făcuțiîn cursul anului 2021.

Nicușor Dan a vorbit și despre avariile existente în acest moment în București și a explicat de ce în multe blocuri livrarea agentului termic este sub parametri.

”Există două avarii minore pe reţeaua secundară care vor fi remediate până azi în cursul după-amiezii. Însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative: fie se merge pe funcționarea sub parametri, fie se forţa reţeaua pentru o temperatură mai mare și, implicit, o presiune mai mare, cu riscul ca ea să crape. Decizia care s-a luat la nivelul Termoenergetica a fost să se meargă pe prima variantă, a nu se forța rețeaua. Se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne este frică acum, când este frig afară, să nu crape rețeaua și atunci să fim nevoiți să lăsăm o zi și jumătate-două multe blocuri fără căldură”, a declarat Dan.

Tags: