Nicușor Dan, primele declarații după ce s-a stabilit redeschiderea restaurantelor și cinematografelor din București. Atenționarea lui Raed Arafat

Nicușor Dan, primele declarații după ce s-a stabilit redeschiderea restaurantelor și cinematografelor din București. Atenționarea lui Raed Arafat
Foto: Pixabay

De luni, 25 ianuarie, restaurantele,cinematografele, sălile de jocuri și sălile de spectacolse redeschid în București, cu o capacitate de 30%, până la ora 21:00, după ce Capitala a intrat în scenariul galben. Prefectul Traian Berbeceanu, primarul Nicușor Dan și secretarul de stat MAI Raed Arafat au oferit declarații pe marginea acestui subiect.

Nicușor Dan i-a felicitat pe bucureșteni pentru eforturile care au determinat relaxarea măsurilor.

„Meritul aparține bucureștenilor, care au înțelesîn mare majoritateasăpoarte mască, sa păstreze distanța, însăprecizez căexistă o hotărâre de guvern 3/21.

În acest moment avem hotărârea de guvern, prin care se prelungește starea de alertă. Dacăindicele coboarăsub 3 sau 1,5,trebuie săaplicăm niște măsuri clare. Am luat act de acești indicatori și am acționat în consecință. a fost o decizie formalăa Comitetului pentruSituații de Urgență.

Este meritul tutuor căam reușit săajungem pânăaici, dar nu trebuie săne relaxăm. Trebuie săne uităm ce s-a întâmplat în restul Europei”, a declarat Nicușor Dan.

Atenționarea lui Raed Arafat: „Este posibil ca totul să fie închis, din nou”

Raed Arafat a atenționat: oricând se poate reveni la vehile măsuri.

„Incidențele care au fost stabiliteîn hotărârea de guvern sunt1,5, 1,5-3, peste 3. La nivel național s-a lucrat pe baza acestor incidențe. Sunt în fiecare zi localități care intrăși ies în baza acestor incidențe.

(…) Dacăse va observa căîncepe o creștere, aceastămăsurăpoate săfie inversatăși închis totul, din nou.

Important este capopulația săînțeleagăcât de importantăeste respectarea regulilor”, a declarat Arafat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.