Nicușor Dan s-a întâlnit cu reprezentanții Companiei Municipale Parcuri și Grădini: Salariile sunt plătite la zi. Companiile municipale vor fi desființate

Nicușor Dan s-a întâlnit cu reprezentanții Companiei Municipale Parcuri și Grădini: Salariile sunt plătite la zi. Companiile municipale vor fi desființate
FOTO: Facebook: Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut, vineri, o întâlnire cu reprezentanții angajaților Companiei Municipale Parcuri și Grădini, la capătul căreia a anunțat că salariile acestora sunt plătite la zi. În același timp, edilul Bucureștiului a anunțat că nu va reveni asupra deciziei de desființare a companiilor municipale.

Nicușor Dan reafirmă intenția de desființare a companiilor municipale: Ce a declarat după discuțiile cu reprezentanțiiCompaniei Municipale Parcuri și Grădini

”Am avut azi o întâlnire cu reprezentanții angajaților Companiei Municipale Parcuri și Grădini. La această companie, salariile sunt plătite la zi. Însă, din cauza dezinformărilor la care sunt supuși permanent, aveau senzația că nu își vor primi salariile pentru perioada cât va mai funcționa Compania.

Aceste companii municipale vor fi desființate și nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți că vom reveni asupra acestei decizii”, a anunțat Nicușor Dan printr-un mesaj publicat pe Facebook.

În aceeași postare primarul Capitalei a precizat că prin transferarea, în 2018 a serviciilor Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement către trei companii municipale, fosta administrație a Bucureștiului a crescut cheltuielile Municipalității cu 30%.

”I-am încurajat, așa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desființarea companiei. De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune și dezinformare, am decis ca în prima ședință a Consiliului General al Municipiului București să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie.

Pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fosta administrație, serviciile Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale: Compania Parcuri și Grădini, Compania Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde și Compania Agrement București. Rezultatul acestor delegări a fost creșterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%”, a mai scris Nicușor Dan.

Nicușor Dan s-a întâlnit cu reprezentanții Companiei Municipale Parcuri și Grădini: Salariile sunt plătite la zi. Companiile municipale vor fi desființate

Nicușor Dan:Companiile municipale au fost un dezastru pentru Primăria Capitalei

De altfel, într-o discuție recentă despre bugetul Primăriei Capitalei pe 2021, Nicușor Dan reafirma intenția de desființare a companiilor municipale.

”Evident ca vom reduce cheltuielile pe care primăria și instituțiile din subordine le fac.(…) Companiile municipale au fost un dezastru pentru Primăria Capitalei. Reafirm din partea mea și a majorității din Consiliul General voința de a le desființa”, a spus Nicușor Dan.

„Parte din corupție vin din aceste companii municipale. Am spus că o să le desființăm, ne ținem de cuvânt. Este o promisiune și a mea și a majorității Consiliului General. A fost o întrebare, de ce dacă este o hotărâre judecătorească definitivă, care spune că ele au fost înființate ilegal, de ce nu le desființăm pe loc. Răspunsul este că nu se poate din punct de vedere juridic. A fost un prim act administrativ, care a fost constatat nul, dar după ele a urmat o cascadă de alte acte. Teoretic, dacă justiția ar fi instant, ele ar cădea una după alta, dar procesul de a le desființa una după alta ar dura undeva la 5 -6 ani. Dacă un act a produs un alt act, tu chiar dacă ești emitentul și constați că e ilegal și vrei să le retragi nu mai poți să le faci”,mai spunea Nicușor Dan, la finalul lui 2020.

Tags: