Ninge abundent în Brașov. Blocaje pe unele drumuri din cauza zăpezii. Cătălin Văsîi, prefectul județului: Suntem în alertă

Ninge abundent în Brașov. Blocaje pe unele drumuri din cauza zăpezii. Cătălin Văsîi, prefectul județului: Suntem în alertă
Foto: INFO Trafic județul Brașov / mytex.ro

În județul Brașov a nins abundent în ultimele ore, iar stratul de zăpadă a ajuns la 20 de centimetri. Sunt blocaje în trafic, iar utilajele de deszăpezire fac față cu greu. „Suntem în alertă”, a spus prefectul județului, Cătălin Văsîi. Ninge și în județele Sibiu, Harghita, Mureș și Covasna.

Probleme pe șosele din cauza ninsorilor. Ninge abundent în Brașov

Cătălin Văsîi a declarat, pentru Digi24, că a mai nins în luna aprilie și se aștepta la asta, motiv pentru care contractele cu firmele de deszăpezire nu au fost încheiate.

Acesta a precizat că nu sunt drumuri blocate, dar se așteaptă să ningă și după ora 18.00 când expiră codul galben emis de meteorologi.

„Suntem în alertă. (…) Avem acum 50 de utilaje, dacă va fi nevoie, suplimentăm”, a declarat prefectul.

„Sunt probleme, blocaje în trafic, utilajele sunt prezente, dar se ocupă de deblocarea tirurilor care au fost luate prin surprindere. În Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna acționăm cu 60 de utilaje. (…) Nici noi nu putem face minuni, cerem șoferilor înțelegere și să circule prudent. Dacă pot, în aceste zile să evite complet deplasările în zona montană. DN1 și DN 73 sunt singurele cu probleme, au fost și pe DN74, pasul Rucăr-Bran”, a declarat, pentru Digi24, și Robert Eleckes, purtătorul de cuvânt al Direcției de Drumuri Brașov.

Urmăriți B1TV.ro și pe