Ninsoare, ceaţă şi polei în majoritatea zonelor țării: VEZI prognoza meteo pentru weekend

Ninsoare, ceaţă şi polei în majoritatea zonelor țării: VEZI prognoza meteo pentru weekend
Foto: evz.ro

Ninsoare, ceaţă şi polei, pe cele mai multe dintre drumurile ţării. Asta au avut de înfruntat şoferii români astăzi. Cele mai mari probleme au fost însă în zona de munte, acolo unde omătul a pus ceva probleme echipajelor de deszăpezire. Iar în staţiuni, ninsoarea continuă să cadă. Vremea este numai bună, pentru cei care au ales muntele, în această perioadă. Pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii anunţă că vremea se va încălzi ușor.

Deocamdată, ninge în staţiunile montane. În pasul Tihuţa a nins încă de miercuri noapte. Maşinile de deszăpezire au făcut faţă cu greu. Șase utilaje au împrăștiat 80 de tone de material antiderapant pentru prima zăpadă căzută.

Joi dimineață, ANM a emis cod galben de polei pentru județele în Dolj, Olt şi Teleorman.

În pasul Gutâi, pe DN 18, mai multe tiruri au rămas blocate, dar sunt trase în afara părții carosabile. Purtătorul de cuvânt al  ISU Maramureș, Dan Buca, a declarat că circulația se desfășoară în condiții de iarnă, dar că drumul nu este blocat. S-a intervenit cu utilaje pentru deszăperire.

Trafic în condiții de iarnă în Pasul Gutâi

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_13415').select();" id="embed_text_13415" />

Pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii anunță înnorări și condiții de polei și ninsoare în majoritatea zonelor țării, și temperaturi care nu vor depăși 10 grade în timpul zilei.

Pronoza meteo în perioada 9-11 decembrie

În țară

Vineri: Se vor semnala înnorări mai ales în zona de vest și de nord-vest a țării, unde  vor cădea și precipitații sub formă de ploaie. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 0 și 10 grade.

Sâmbătă: Cerul va fi predominant frumos în cea mai are parte a țării, cu posibile precipitații în nord. Temperaturile se vor păstra în limitele valorilor de vineri.

Duminică: Cerul va fi temporar noros în nord și centru. Temperaturile urcă ușor până spre 13 grade în timpul zilei.

În București

Vineri:
Cerul va fi variabil, spre senin, iar temperaturile nu depășesc valoarea de 8 grade.

Sâmbătă: Vremea se încălzește ușor, iar temperaturile urcă până spre 10 grade.

Duminică: Cerul va fi variabil, mai mult noros, dar sunt excluse precipitațiile. Temperaturile continuă să urce până în jurul valorii de 13 grade.

La munte

Vineri: Cerul va fi variabil, mai mult noros. Sunt posibile precipitații, mai ales sub formă de ninsoare. Temperaturile nu depășesc 4 grade.

Sâmbătă: Vor cădea precipitații sub formă de ninsoare mai ales în Carpații Occidentali, chiar dacă temperaturile urcă puțin până în jurul valorii de 5 grade.

Duminică: Se vor semnala precipitații mixte, izolat sub formă de ninsoare.