Primele ninsori au adus primele probleme: Accidente, turiști blocați, mașini împotmolite (VIDEO)

Primele ninsori au adus primele probleme: Accidente, turiști blocați, mașini împotmolite (VIDEO)

În unele zone ale ţării a fost iarnă în toată regula, iar vremea rea le-a dat bătăi de cap celor nepregătiţi. Luni seară, un TIR a derapat pe şoseaua îngheţată şi s-a răsturnat în apropiere de Sinaia. Şoferul a fost transportat de urgenţă la spital. În munţii Făgăraş, mai mulţi turişti au rămas blocaţi, iar intervenţia de salvare a durat mai bine de 7 ore, informează B1 TV. Probleme au fost şi pe Transalpina, la Rânca, unde mai mulţi oameni au rămas cu maşinile împotmolite şi a fost nevoie de intervenţia autorităţilor. În zonele de munte, temperaturile au scăzut mult sub pragul de îngheţ. La altitudini mari s-au înregistrat şi -7 grade.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

BLESTEM PENTRU ANDREEA BĂLAN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ NUNTĂ! E ŞOC ŞI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Deşi suntem la începutul lunii octombrie, iarna s-a instalat în toată regula. Cu primii fulgi de zăpadă au venit şi problemele. Temperaturile scăzute, dar şi stratul grost de omăt i-a cam luat prin surprindere pe turiştii care nu au venit echipaţi. Mai mulţi tineri au rămas blocaţi luni în zona Refugiului Viștea Mare, din Munții Făgăraș.

Oamenii au urcat până la cota 2.320, însă a început să ningă puternic şi nu au mai putut coborî. Operaţiunea de salvare a durat nu mai puţin de 7 ore. Echipajele de la salvamont au ajuns cu greu la grupul de turişti. Oamenii erau îngheţaţi şi obosiţi, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ei au fost duşi în siguranţă la cabana la care erau cazaţi.

SCENE +18 CU DELIA MATACHE! A APĂRUT GOALĂ PUŞCĂ ÎN DIRECT!BENDEAC A TURBAT DE FURIE (GALERIE FOTO)

Pe şoselele din ţară problemele au apărut de duminică. Şoferii nu şi-au schimbat cauciucurile, iar condusul a devenit o adevărată provocare. Luni seară, pe un drum din Sinaia, şoferul unui TIR nu a putut stăpâni mastodontul din cauza carosabilului umed şi s-a răsturnat. Pe DN1, la ieşirea din Sinaia către Comarnic, judeţul Prahova, traficul rutier a fost blocat mai multe ore. Şoferul de TIR a fost transportat de urgenţă la spital.

Pe Transfăgărășan au fost împrăștiate 9 tone de material anti-derapant, iar şoferii nu pot urca fără cauciucuri de iarnă. Pe Transalpina mai mulți turiști, care s-au aventurat pe drumul Rânca-Obârșia Lotrului, au rămas blocați, din cauza gheții. Le-a fost frică să coboare cu mașinile și au cerut ajutor.

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! UNDE VA FI ÎNGROPATĂ VEDETA! A MURIT ÎN TIMP CE SE AFLA ÎN DIRECT! TRAGEDIA A ÎNGROZIT ROMÂNIA

A nins destul de mult şi la Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsura 16 centimetri. Situaţia este la fel și în masivul Rarău, judeţul Suceava.

În Harghita, în zonele înalte de munte, totul a fost acoperit de un covor alb. Aici iarna vine mai devreme decât în restul țării. În ultimele zile, temperaturile au coborât de la aproape 30 de grade, la amiază, până la 10-15 grade în majoritatea regiunilor.

Singurii care s-au bucurat de prima zăpadă din octombrie au fost cei mici.