Ninsori şi vânt în aproape toată ţara. Vezi prognoza meteo de weekend

Ninsori şi vânt în aproape toată ţara. Vezi prognoza meteo de weekend
Foto: evz.ro

Cu o săptămână înainte de venirea primăverii, iarna nu dă semne că ar pleca foarte curând. Weekend-ul acesta a început cu ninsori şi viscol în aproape toată ţara, iar începutul de săptămână nu pare să aducă prea multe schimbări. Temperaturile se vor încadra între -10 şi 6 grade, iar vântul va continua să sufle în majoritatea regiunilor.

“În intervalul 19 februarie, ora 2:00 – 20 februarie, ora 12:00 va ninge şi se va depune strat de zăpadă, pe arii extinse în Moldova, zona Carpaţilor, Meridionali şi Orientali, iar în a doua partea a intervalului şi în regiunile sudice şi central”, arată o informare transmisă de Administraţia Naţională de Metereologie.

Vântul va continua să se intensifice atât în sud-estul României, cât şi la munte, viscolind trecător ninsoarea. Iar ziua de duminică se anunţă la fel de înnorată şi ploioasă.

Şi în Bucureşti se anunţă ploi, care s-ar putea transforma peste noapte în ninsori slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 2 grade Celsius.

Din păcate, meteorologii nu au veşti bune nici în ceea ce priveşte începutul ultimei săptămâni din luna februarie. Vremea va continu să se menţină rece, iar termometrele nu vor arăta mai mult de 4-5 grade Celsius.

PROGNOZA METEO PENTRU 19 ŞI 20 FEBRUARIE

În ţară

Sâmbătă, vremea va continua să fie mohorâtă atât pe parcursul după-amiezii cât şi în cursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat, iar precipitaţiile vor fi mixte. În majoritatea regiunilor montane va continua să ningă, iar în Oltenia, zona Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului stratul de zăpadă va fi mai consistent. Temperaturile nu vor depăşi valoarea de 4 grade Celsius.

Duminică, vremea se va menţine rece pentru această perioadă. Ninsorile se vor semnala izolat, iar vântul va prezenta intensificări în special la munte şi pe litoral. Temperaturile se vor încadra între -10 şi 6 grade Celsius.

În Bucureşti

Sâmbătă, precipitaţiile vor continua să cadă, iar cerul va fi mai mult noros. Ploile s-ar putea transforma în ninsori slabe pe timpul nopţii, iar termometrele nu vor arăta mai mult de 1-2 grade Celsius.

Duminică, vremea se va menţine rece. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile se vor încadra între -4 şi 2 grade Celsius.

Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri