Noi acuzații la adresa conducerii ASF, după falimentul Euroins. Președinte COTAR: „Din iunie 2022 nu au respectat planul de redresare” (VIDEO)

Noi acuzații la adresa conducerii ASF, după falimentul Euroins. Președinte COTAR: Din iunie 2022 nu au respectat planul de redresare (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, a lansat noi acuzații dure la adresa conducerii ASF, în emisiunea Selectiv, cu Dan Bucura. Acesta susține că încă din iunie nu a fost respectat planul de redresare la Euroins, însă ASF nu a luat nicio măsură pentru a preveni o nouă lovitură dată pe piața asigurărilor RCA:

Acuzații grave lansate de COTAR în scandalul Euroins

„Așa cum am procedat și în cazul City, cu doi ani înainte de faliment, așa am procedat și cu Euroins. Am anunțat autoritatea și când spun autoritatea aș vrea să o separ puțin. Președintele e președinte, cel care este pus de Parlamentul României să răspundă de sectorul asigurări e numit și nu poate să îl dea nimeni afară, decât președintele, este Cristian Roșu. Acesta, din iunie 2022, trebuia să respecte un plan de redresare. Dacă din iunie 2022 nu a respectat planul de redresare, domnul Cristian Roșu trebuia să se ducă în consiliul ASF și să propună ori administrează, ori de atunci faliment. Nu trebuia să îi mai lase până acum. Reiese foarte clar că acest Euroins a scos în luna februarie 300 de milioane de euro pe reasigurare, 97% din luna februarie le-a dus Eurohold  la grupul lor din Bulgaria. Noi am tot tras semnale de alarmă.

Ce ne-a zis domnul Roșu? La întâlnirea cu membrii noștri din țară ne-a spus că per total are bani. Stai și îți iei 200.000 de euro salariu anual și tu îmi spui per total, fără să respecți legea? De ce nu respecți legea? S-a eschivat de acest răspuns timp de un an și uitați unde am ajuns”.

Vasile Ștefănescu a precizat că este posibil ca FGA să nu aibă suficiente fonduri pentru a asigura despăgubirile:

„Sevice-urile o să dea faliment, 100.000 de procese în instanță, mai sunt 200.000 de dosare de daună. City este care nu s-a achitat, de abia s-a achitat luna decembrie 2021. Nici ei nu au terminat în totalitate. A venit acest faliment acum. De unde o să aibă FGA bani să plătească?”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)