Noi audieri în dosarul Colectiv: Al doilea pirotehnist care a montat focul de artificii ce a provocat incendiul s-a prezentat în fața procurorilor (VIDEO)

Noi audieri în dosarul Colectiv: Al doilea pirotehnist care a montat focul de artificii ce a provocat incendiul s-a prezentat în fața procurorilor (VIDEO)

Al doilea specialist care a pus materialele pirotehnice în clubul Colectiv a fost chemat la Parchetul General. Marian Moise, pirotehnistul care a fost rănit în urma incendiului, a venit în faţa procurorilor pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile din dosarul disjuns din cazul Colectiv, informează B1TV.

Marian Moise are calitatea de suspect într-un dosar disjuns din cel trimis în instanţă, în care sunt judecaţi cei trei patroni de la clubul Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu.

Moise s-a aflat în club în momentul izbucnirii incendiului şi a suferit arsuri grave, fiind internat apoi într-un spital din Belgia.

Potrivit procurorilor, Moise şi celălalt pirotehnist, Viorel Zaharia, nu au luat toate măsurile de prevenire a unui incendiu, deşi aveau pregătire de specialitate şi avizele necesare, dând dovadă de "gravă neglijenţă".

În celălalt dosar, Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, dar şi Daniela Niţă, Cristian Niţă şi Viorel Zaharia, reprezentanţi ai firmei de la care erau artificiile din

Colectiv sunt în prezent cercetaţi sub control judiciar, acuzaţiile fiind de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În urma incendiului izbucnit la data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv din Capitală au murit 64 de persoane.

Noi audieri în dosarul Colectiv: Al doilea pirotehnist care a montat focul de artificii care a provocati incediul s-a prezenta în fața procurorilor

#DIRECT_ONE_y3peav#