Noi dezvăluiri despre incendiul de la clubul Silence Bamboo din Mamaia! Istorie cu ghinion pentru patronul Joshua Castellano! E al treilea local al italianului care a luat foc

Noi dezvăluiri despre incendiul de la clubul Silence Bamboo din Mamaia! Istorie cu ghinion pentru patronul Joshua Castellano! E al treilea local al italianului care a luat foc
Joshua Castellano/Instagram

Un incendiu violent a distrus în totalitate, în noaptea de 12 spre 13 august 2019, clădirea fostului club Bamboo din Mamaia, actual Silence. Incidentulreaprinde discuția despre securitatea localurilor și a clădirilor publice la incendii, problemă intens dezbătută după tragedia de la Colectiv.

Actualul incendiu, care din fericire nu s-a soldat cu victime, a avut loc în contextul în care clubul al cărui patron este Joshua Castellano a fost amendat anul trecut pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu. Anul acesta, când s-a făcut ultimul controlclubul n-a fost depistat funcționând, era închis, a explicat inspectorul-șef Gheorghe Daniel Popa, de la ISU Dobrogea, potrivut digi24.ro.

Locaţia ar fi fost controlată de inspectori de 1 mai şi în urmă cu chiar o săptămână, dar “vizita” oamenilor legii nu s-a lăsat cu vreo amendă. În schimb, în 2017 şi 2018, clubul fusese amendat pentru lipsa autorizaţiei, relatează presa locală.

Nu este pentru prima dată când au loc astfel deincidente la cluburile omului de afaceriJoshua Castellano.

Primul incendiu al clubului Bamboo din București a avut loc în anul 2005. Doisprezece ani mai târziu, în 2017, al doilea incendiu a mistuit același club Bamboo din Capitală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au clasat însă, în urmă cu câteva luni, dosarul incendiului din ianuarie 2017 de la clubul Bamboo din București, în urma căruia 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Amintim faptul că cel mai grav incendiu produs în ultimii 20 de ani într-un club din ţară a fost cel din 30 octombrie 2015, din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi circa 200 au fost rănite. În club, trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului şi s-a extins rapid.

Tags: