Noi dezvăluiri în cazul Caracal, la un an de la dispariția Alexandrei. Ce acuzații îi aduc polițiștii lui Gheorghe Dincă

Noi dezvăluiri în cazul Caracal, la un an de la dispariția Alexandrei. Ce acuzații îi aduc polițiștii lui Gheorghe Dincă

A trecut mai bine de un an de la dispariţia Alexandrei Măceşanu și cazul dispariției misterioase a celor două adolescente din Caracal încă nu s-a elucidat. Mai mult, pe zi ce trece apar noi informaţii. Cazul Caracal este al doilea care a şocat România, după cel al Edoliei Ghinescu, despre care s-a vorbit ani la rând, fără ca deznodământul să fie elucidat de către autoritățile competente.Recent, poliţiştii au făcut noi mărturisiride-a dreptul cutremurătoare despre monstrul din Caracal, care a stârnit panică în rândul părinților și nu numai.

Dezvăluirile poliţiştilor despre Gheorghe Dincă, la un an de la moartea Alexandrei Măceșanu

În luna iulie a anului trecut, România a fost zguduită de vestea că un bărbat din Caracal arăpit două adolescente pe care le-ar fitorturat, după care le-ar fi ucis cu sânge rece. Și mai tare i-a șocat pe oameni faptul că dispecera care se afla la celălat capăt al firului a tratat cu superficialitatecazul de la Caracal.

Reamintim faptul că în urmă cu un an, Alexandra Măceșanu, o tânără de 16 ani, a sunat la numărul de urgențe 112, pentru a semnala organelor de poliție faptul căa fost răpită și sechestrată, violată și bătută de monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, în vârstăde 60 de ani. Copila nu le-a cerut autorităților decât să o salveze din mâinile violatorului, sarcină care intră în atribuțiilor lor. Trei zile a durat până cândpolițistii au identificatlocația acesteia, deși pe fir a intrat imediat Serviciul de Telecomunicații (STS),care ar fi trebuit să descopere locația fetei în numai câteva minute. În cele din urmă, agenții de poliție s-au deplasat la locuința lui Gheorghe Dincă, însă fata dispăruse de la adresa cu pricina. Cel mai probabil, aceasta a fost mutată într-un loc sigur, după ce agresorul ei a observat că fata a alertat autoritățile locale. La audieri, Dincă a mărturisitpolițiștilor că a violat-o, a omorât-o, iar mai apoi a ars-o într-un butoi metalic. Ulterior, specialiștii au analizat fragmentele osoase găsite în butoniul cu pricina, iar rezultatele au confirmat faptul că resturile aparțineau tinerei. Înregistrarea cu apelul fetei la 112 a fost dată publicității și a provocat multă durereși revoltă în rândul populației.

La mai bine de un an de la tragediile care au schimbat cursul familiilor celor două tinere dispărute,apar noi informaţii legate de dosarul potrivit căruia Gheorghe Dincă se face vinovat de răpirea, sechestrarea și chiar uciderea celor două adolescente.

Subalternii celui care conduce departamentul Cercetării la Fața Locului din Institutul Național de Criminalisticăau fost printre primii care au intrat în casa lui Gheorghe Dincă, notează Impact.ro.

Bărbatul, pe numele luiAlexandru Poroșanu,a făcut noi mărturisi despre modul de intervenție și despre metodele folosite pentru ca în cele din urmă Gheorghe Dincă să coopereze cu anchetatorii care se ocupă de caz.

”Când am ajuns acolo l-am văzut în carne și oase. M-a impresionat statura lui. E de o statură impunătoare, am intrat pe sub pielea lui. Am reușit să îi cunosc o parte din presonalitate. Am vorbit cu el în fiecare zi timp de două săptămâni, cam 2 ore și jumate”,a precizat comisarul şef,conformDigi24.

În plus,oficialul este cel care l-a convins pe Dincă să le indice organelor de polițielocul în care el susține că ar fi aruncat trupul primei sale victime, Luiza Melencu.

“A spus că nu aveam cum să găsim acel loc, dacă nu ne zice el unde este”, a mai afirmat Poroșanu.

Cazul Caracal a strâns zeci de volume

De asemenea, un ofițerde la Serviciul Analiză Comportamentală a evidențiatcă munca pe care au depus-o a fost una titanică. De-a lungul timpului, dosarul“Cazului Caracal”a strâns nici mai mult, nici mai puțin decât 19 volume.

“Ai nevoie de o mare rezistență psihică să poți să faci față. Nu poți ignora niciun fel de informații. Iar acest dosar a umplut 19 volume. Trebuia să pui cap la cap întreaga muncă a tuturor echipelor pentru ca tu să înțelegi, nu te poți duce în anchetă să citești de pe foaia de hârtie. E necesar să ai acest dosar în minte, să știi cum să prelucrezi datele în relația ta cu inculpatul”, a subliniat Dorin Dumitran.