Noi măsuri la metrou pentru prevenirea coronavirusului. Circulația trenurilor, adaptată

Noi măsuri la metrou pentru prevenirea coronavirusului. Circulația trenurilor, adaptată
Foto: Facebook @ Piața Victoriei

Metrorex va implementa noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului în stațiile de metrou. Printre acestea se numără adaptarea circulației trenurilor și intensificarea măsurilor de pază în stațiile aglomerate.

Metrorex, măsuri anti-COVID

Prefectura Capitalei a anunțat că Metrorex a întocmit un plan în 20 de puncte menit să limiteze răspândirea SARS-CoV-2 la metrou. Planul a fost deja discutat cu reprezentanții Prefecturii.

Astfel, Metrorex va redistribui personalul de pază în stațiile mai aglomerate, în intervalele orare 07:00 – 10:00 și 16:00 – 19:00. La orele de vârf pot fi introduse trenuri suplimentare.

„De asemenea, se are în vedere ca sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp”, transmite Prefectura Capitalei, într-un comunicat.

Măsurile vor fi implementate „în zilele următoare, după analizarea propunerilor discutate astăzi la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București”.

Noi resticții anti-COVID în toată țara

De luni au intrat în vigoare mai multe măsuri menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Masca a devenit obligatorie peste tot, iar instituțiile de învățământ au intrat în vacanță două săptămâni. În toate spațiile, cu excepția magazinelor alimentare și farmaciilor, se cere certificat verde COVID.

Măsurile au fost adoptate în contextul în care România e lovită de cel mai puternic val pandemic de până acum, fiind înregistrate chiar și peste 500 de decese COVID.

Pe acest fond, tot mai mulți români au ales să se vaccineze anti-COVID.

Ultima oră
10:13 - Israelul își închide granițele din cauza variantei Omicron. Se ia în calcul administrarea celei de-a patra doză de vaccin
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane