Noii judecători CCR Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni

Noii judecători CCR Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni
Foto: B1 TV

Noii judecători ai Curţii Constituţionale a României, Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu, au depus jurământul de învestitură, luni, la Palatul Cotroceni.

Cei trei îi vor înlocui pe judecătorii Acsinte Gaspar, Ion Predescu şi Aspazia Cojocaru, cărora le-a expirat mandatul pe 8 iunie.

Noii judecători ai Curții Constituționale sunt numiți pentru un mandat de 9 ani.

În 25 martie, Daniel Morar a fost numit de preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani, începând din 9 iunie.

Daniel Morar va avea rezervat postul de procuror pe care l-a ocupat la Parchetul Curţii de Apel Cluj până la preluarea funcţiei de judecător la Curtea Constituţională, propunerea fiind transmisă de CSM preşedintelui Traian Băsescu odată cu avizul pentru eliberarea din funcţie.

În Monitorul Oficial din 28 martie au fost publicate Hotărârea Senatului de numirea Monei Maria Pivniceru şi Hotărârea Camerei Deputaţilor de numire a lui Valer Dorneanu în funcţia de judecător la Curtea Constituțională.

Noii judecători CCR au depus jurământul de învestitură în funcție

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe