Noii miniștri de la Externe și Cultură au depus jurământul de învestitură. Băsescu: „Este un moment în care avem nevoie de seriozitate și stabilitate”

Noii miniștri de la Externe și Cultură au depus jurământul de învestitură. Băsescu: „Este un moment în care avem nevoie de seriozitate și stabilitate”

Ministrul propus la Externe, Bogdan Aurescu şi ministrul propus la Cultură, Hegedüs Csilla, au depus jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni.

Bogdan Aurescu a fost nominalizat luni de premierul Victor Ponta la şefia Ministerului de Externe.

Președintele Traian Băsescu a anunţat aproape imediat că a semnat decretul de numire în această funcție a lui Aurescu, care, până astăzi a ocupat funcţia de secretar de stat în minister.

Hegedüs Csilla este propunerea președintelui UDMR, Kelemen Hunor, pentru a prelua Ministerul Culturii.

Președintele Traian Băsescu a avut un scurt discurs, în care și-a exprimat în mod deosebit felicitările pentru nominalizarea de la Externe.

„Felicitări în mod deosebit pentru nominalizarea la Externe. Cred că este un moment în care avem nevoie de seriozitate, stabilitate, mai ales că funcția de președinte se afla într-un proces de tranziție. Ori de cate ori va fi nevoie de mine până pe 21 decembrie, vă voi sta la dispoziție”, a afirmat președintele.

Bogdan Aurescu și Hegedus Csilla, jurământ de învestitură la Cotroceni

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL