Nou termen în dosarul Rompetrol, în care Dinu Patriciu este acuzat de spălare de bani și înșelăciune

Nou termen în dosarul Rompetrol, în care Dinu Patriciu este acuzat de spălare de bani și înșelăciune

Nou termen în dosarul în care Dinu Patriciu este acuzat de manipularea pieţei de capital, în dosarul Rompetrol. Totodată în acest dosar procurorii DIICOT au mai trimis în judecată în aceeaşi cauză alte unsprezece persoane, printre care şi patru reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. Mai exact, cei 12 sunt acuzaţi de spălare de bani şi înşelăciune, spun procurorii anticorupţie.

Principalul acuzat din dosar, Dinu Patriciu, este judecat pentru iniţierea unui grup de crimă organizată, spălare de bani,  delapidare, divulgare de informaţii cu caracter privilegiat şi manipularea pieţei de capital, în urma anchetei încehiate de procurorii anticuoupţie în septembrie 2006.

Sorin Pantis, fost ministru PNL  al comunicaţiilor, este un alt nume implicat în acest dosar.Totodată, şi Alexandru Bucşa, vicepreşedinte Rompeterol Group Olanda, este judecat pentru complictate la delapidare. Potrivit rechizitoriului procurorilor, acesta în calitate de administrator şi director economic la SC Rompetrol SA l-ar fi ajutat pe Dinu Patricu să îşi însuşească în anul 2001,  85 de milione de dolari rezultată din acordul EPSA şi cuvenită bugetului de stat. Sumă pe care a traficat-o în interesul Rompetrol International Ltd şi THe Rompetrol Group OMV OLanda. De asemenea acesta împreună cu Dinu Patriciu au transferat în mod succesiv, fondurile Rompetrol SA în suma de 15 milioane de dolari.

Atât Philip George Stephenson, Petrică Grama dar şi John Hamilton Works vor răspunde în faţa Instanţei, în vederea săvârşirii de infracţiuni, pentru că în anul 2001 s-au asociat cu Dinu Patriciu , în vederea săvârşirii  infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Şi Cerasela Rus, agent de servicii de investiţii financiare trebuie să rapundă în acest dosar în faţa legi pentru complictate la manipularea pieţei prin tanzacţii sau ordine de tranzacţii.

De asemenena, Sorin Roşca Stănescu a fost acuzat de utilizare de informaţii privilegiate şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Iar Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiţii financiare, a fost acuzat de complictate la spălare de bani.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)