Nouă pistă a anchetatorilor: Tânăra găsită arsă pe un câmp din Giurgiu ar putea fi din București

Nouă pistă a anchetatorilor: Tânăra găsită arsă pe un câmp din Giurgiu ar putea fi din București
Sursa Foto: Poliția Română

Ofițerii de poliție au luat în calcul faptul că fataucisă și incendiată pe un câmp din Giurgiu ar putea fi din Capitală. Ar fi vorba despre o tânăra de 22 de ani care locuia împreună cu bunicul său în Sectorul 2 din București.

Fatagăsită arsă pe un câmp din Giurgiu ar putea fi din București

Polițiștii criminaliști au întocmit marți, 3 noiembrie, un portret robot al tinerei ucise apoi incendiate într-un șanț din apropierea localității Ghimpați, județulGiurgiu. Ulterior, aceștiaau căutat în localitățile apropiate locului unde a fost descoperită.

Conform portretului robot întocmit de criminaliști, tânăra ar fi avut între 20-30 de ani, 1.60-1.65 m înălţime şi o greutate de 50-55 de kilograme. De asemenea, din datele relatate de poliţie, acesta ar fi avut păr şaten, drept, de lungime mijloci. Nimeni nu a văzut pe cineva care să aibă semnalmentele respective ().

Astfel, polițiștii au extins căutările și au ajuns pe o pistă promițătoare. Tânăra arsă ar putea fi o fată din București. Bunciul ei a anunțat dispariția abia luni, 2 noiembrie 2020, la deja trei zile după ce s-a găsit cadavrul incendiat pe câmp.

”Luni, 02 noiembrie a.c., Secția 9 Poliție a fost sesizată de bunicul unei tinere cu privire la faptul că nepoata să, Ghinea Simona Elena, în vârstă de 22 de ani, a plecat în seară de 31 octombrie a.c., în jurul orei 20:00, de la o adresa din sectorul 2 și nu s-a mai întors. Din datele existente tânăra este cunoscută cu plecări voluntare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Poliției Române.

”Momentan este o ipoteza, așteptăm că probele administrate să ne confirme sau să infirme dacă există legătură între cele două cazuri”, au transmis anchetatorii.

De altfel, procurorul de caz, Andreea Albu, a declarat că ”până la acest moment nicio legătură confirmată științific”, notează Ziare.com.

Ce spun anchetatorii despre criminalul aflat în libertate

Cu toate că au trecut câteva zile de la momentul în care corpul ei a fost găsit carbonizat în proporție de 90%, tânăra ucisă și apoi incendiată la margine de drum în apropiere de localitatea Ghimpați din Giurgiu este în continuare neidentificată.

Conform criminaliștilor din Giurgiu, femeia găsită incendiată într-o valiză ar fi fost ucisă în bătaie, iar această ipoteză a fost întărită în urma efectuării autopsiei, care a arătat că victima, cu vârsta cuprinsă între 20și 30de ani, a fost lovită cu bestialitate până când a murit. După ce a fost omorâtă cu cruzime, tânăra ar fi fost băgată în valiză și transportată până la locul în care a fost incendiată. Se pare că cel care i-a luat viața a vrut să-și acopere urmele, însă n-a reușit.

Organele de poliție au ridicat imaginile surprinse de toate camerele de supraveghere aflate de-a lungul drumului naţional 6, din Bucureşti şi până în Alexandria. Poliţiştii vor să afle inclusiv combustibilul folosit pentru a incendia bagajul în care se afla trupul femeii. Victima era dezbrăcată în momentul în care i s-a dat foc. Nu avea asupra ei acte sau bijuterii. Victima criminalului avea între 20-30 de ani și avea aproximativ 1 metru 65 înălțime.