Noua Republică a depus plângere penală împotriva premierului, pentru plagiat. Ponta: Și eu aș face la fel în locul lor

Noua Republică a depus plângere penală împotriva premierului, pentru plagiat. Ponta: Și eu aș face la fel în locul lor
Foto: ziarelive.ro

UPDATE 15:00: Premierul nu s-a arătat deranjat de această plângere. ”Foarte bine. Oamenii au intrat în politică și vor să se facă cunoscuți. Și eu aș face la fel în locul lor” a spus Ponta.

Ponta, despre plângerea penală împotriva lui

Embed: " />
 

Reprezentanţii mişcării Noua Republică au anunţat că Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru au depus la Parchetul de pe lângă ÎCCJ o plângere penală împotriva lui Victor Ponta în care se solicită efectuarea cercetărilor pentru infracţiunea de plagiat, informează Adevărul.

Plângerea se rereferă la lucrarea „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar“, publicată la editura Universul Juridic în anul 2010, care ar conţine 113 pagini copiate (Detalii AICI).

Astăzi, 23 August 2012, domnii Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Augustin Ofițeru au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală împotriva lui Ponta Victor Viorel. Plângerea a fost înregistrată cu nr. 15488 / 23.08.2012.

În urma numeroaselor aspecte semnalate în presă, autorii plângerii penale solicită Parchetului să procedeze la efectuarea cu celeritate a cercetărilor penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de plagiat, prevăzută de art. 141 din Legea 8/1996” se arată în plângerea respectivă.

Cu această, ocazie semnatarii plângeii, în numele mișcării Noua Republică, cer demisia primului ministru.