"Nu găsesc oameni care să muncească 8 ore pe zi". Patron: Să nu va închipuiţi că vreau să aibă calificare în domeniu. E pe principiul <Mai bine 5.000 la umbră decât 10.000 la soare>

"Nu găsesc oameni care să muncească 8 ore pe zi". Patron: Să nu va închipuiţi că vreau să aibă calificare în domeniu. E pe principiul <Mai bine 5.000 la umbră decât 10.000 la soare>
Foto: angajari.com.ro

România se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă. Fie consideră că sunt prea calificați, fie că nu merită salariul pentru a se da jos din pat, nu toți românii sunt dornici să aibă un trai stabil și cinstit.

Patronul unei brutării artizanale din Galați a declarat pentru ZF că de două luni caută să angajeze două persoane pentru producție și nu găsește.

“Să nu va închipuiţi că vreau să aibă calificare în domeniu. Tot ce le cer este să vrea să muncească şi să fie la 4:30 dimineaţa în brutărie (pentru că în panificaţie se munceşte în timpul în care toţi ceilalţi dorm şi pentru că pâinea şi produsele trebuie să fie calde atunci când lumea merge la serviciu, la 7:30).

Am dat un anunţ în ziarul local de două luni, iar dacă mă sună o persoană pe zi, mă consider norocos. Dacă mai reuşesc să determin acea persoană să vină la un interviu, deja sunt prea tare. De celelalte canale de comunicare, precum Facebook, nici nu mai zic.Vreau să subliniez faptul că nu găsesc oameni care să muncească, să se trezească la 4 dimineaţa şi să muncească cinstit, 8 ore pe zi”, a povestit antreprenorul.

“Prin urmare, îmi preţuiesc foarte tare angajaţii pe care îi am, că săracii trag cât pot că să acopere lipsa oamenilor, iar pe lângă ei trag şi eu de la 5:00 la 8:00 dimineaţa şi de la 16:30 la 23:00, pentru că de la 8:00-16:00 sunt manager de proiect în combinat”, adaugă acesta.

Într-un stat în care statul te execută silit la prima datorie și fără oameni cu care să faci treabă, antreprenorul gălățean se gândește să închidă afacerea și să plece din țară.

“Acum gândesc să închid şi să plec în Franţa la brutarul de la care am învăţat meserie, măcar acolo oamenii apreciază muncă şi valoarea adăugată”, a precizat acesta.

Părerea sa este că românii sunt leneși din cauza ajutoarelor sociale consistente care li se oferă.

“Pe scurt, din cauza faptului că se da şomaj celor care termină liceul fără să fi muncit măcar o zi în viaţă lor, se dă ajutorul social care este destul de consistent fără să munceşti. Nu mai vrea nimeni să muncească chiar dacă ar câştiga mai mulţi bănuţi. E pe principiul ”, a conchis patronul unei brutării din Galați.

Tags: