Nu voi demisiona. Profesorul care propunea ca dascălii să dețină arme în școală susține că a dat comentariul "sub imperiul emoției" și cere iertare elevilor (VIDEO)

Nu voi demisiona. Profesorul care propunea ca dascălii să dețină arme în școală susține că a dat comentariul "sub imperiul emoției" și cere iertare elevilor (VIDEO)

Profesorul Ștefan Lupu de la Liceul de Arta „Hariclea Darclee” din Brăila a susținut în exclusivitate pentru B1 TV că regretă postarea de pe Facebook în care a propus „dreptul profesorului de a purta armă în școală, pentru a-i împușca pe elevii care refuză predarea unui telefon folosit la ore”.

Acesta a susținut că va șterge postarea și va cere scuze mai ales elevilor. Profesorul știe că ar putea fi luate sancțiuni împotriva sa, dar a precizat că nu va demisiona.

”Referitor la un articol citit pe un site de știri în care, apropo de viitoarea Lege a Învățământului, un profesor din Sibiu s-a exprimat în sensul în care până la asasinarea unui profesor nu va mai trece multă vreme, am dat, recunosc, sub imperiul emoției, un comentariu dur cu care nu sunt de acord și nu ar fi trebuit să fiu de acord nici în acel moment.

Regret și voi șterge acel comentariu cu prima ocazie și voi ruga pe cei nedrept vizați, mai ales pe elevi, să mă ierte”, a afirmat Ștefan Lupu pentru B1 TV.

Acesta a mai spus că nu a avut și nu are conflicte cu elevii.

”Consiliul (de etică al liceului) va trebui să-l sancționeze pe cel răspunzător, adică pe mine. Nu știu consecințele. Ele pot fi multe”, a mai spus profesorul.

Reacția profesorului care propunea ca dascălii să dețină arme în școală

#DIRECT_ONE_5a73ry#

Profesorul a fost criticat după ce a propus pe Facebook „dreptul profesorului de a purta armă în școală, pentru a-i împușca pe elevii care refuză predarea unui telefon folosit la ore”.

Neculai Enea, directorul liceului, a precizat că profesorul Ștefan Lupu este ”un artist cu un temperament vulcanic, dar, chiar și în această situație, trebuie să existe un sentiment de autocenzură, care nu s-a manifestat”. (Detalii AICI)

Ultima oră
23:56 - Cine este Evgheni Muraev, indicat de Marea Britanie drept posibil candidat al Rusiei pentru o schimbare de regim în Ucraina. Moscova, acuzată că vrea să instaleze un guvern pro-rus la Kiev
23:25 - Amenințare falsă cu bombă într-un restaurant din centrul Ploieștiului. Bărbatul care alertase autoritățile a fost dus la sediul poliției
23:09 - Trei bărbați arestați după ce au intrat în casa unor dame de companie și au sustras bani și bunuri
22:44 - Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea la medicul de familie, soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare
22:17 - Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și 30 neoficiali” (GALERIE FOTO)
21:46 - Varianta Omicron ar putea anunța într-adevăr sfârșitul pandemiei, spune directorul OMS pentru Europa: „Acest virus a surprins de mai multe ori, deci trebuie să fim foarte atenți”
21:12 - Nicușor Dan: Ar fi ieșit duminică la lucru mult mai mulți șoferi și vatmani dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat / Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, precum și iresponsabilitatea Gabrielei Firea
20:51 - Armen Sarkissian demisionează de la președinția Armeniei. Președintele țării, spune el, nu are prerogativele necesare pentru a influența politica în vremuri de criză
20:28 - O femeie a murit într-un accident violent pe E58. Mașina în care se afla a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă și a lovit un alt autoturism (FOTO)
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022