Numărul angajaților ANAF va crește cu 1.000: Se va înființa o direcție de executare silită pentru cazuri speciale de administrare a marilor contribuabili

Numărul angajaților ANAF va crește cu 1.000: Se va înființa o direcție de executare silită pentru cazuri speciale de administrare a marilor contribuabili
Foto: capital.ro

ANAF va reorganiza Direcția generală de administrare a marilor contribuabili și va înființa o direcție de executare silită pentru cazuri speciale de administrare a marilor contribuabili, potrivit unei hotărâri luate de guvern în ședința de miercuri. Astfel, ANAF va angaja încă 1.000 de oameni.

Momentan, Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, care este parte ANAF, va funcționa ca organ fiscal juridic și va avea buget propriu, fiind subordonată direct președintelui ANAF. Prin ordinele șefului ANAF se va stabili organizarea și funcționarea direcției și va fi numit un director general care va conduce noua structură.

Măsura a fost recomandată și de Fondul Monetar Internațional în luna august, potrivit RTV.

Actul normativ mai prevede și înființarea, în cadrul propriu al ANAF, unei Direcții de executare silită în cazuri speciale, precum și a structurilor regionale subordonate organelor fiscale. Agenția va putea astfel să valorifice bunurile sechestrate și să aplice măsurile asiguratorii.

Guvernul a decis și angajarea a 1000 de oameni în structura ANAF. Măsura a fost justificată de numărul mare de cazuri cu executare silită, numărul redus de personal din cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice din Capitală și din mai multe structuri Anti-Fraudă, consolidarea Direcției generale de administrare a marilor contribuabili.

Numărul de angajați ai ANAF va crește, în urma deciziilor luate, la 27.949.