Nuţu Cămătaru, în arest din februarie 2013, va fi judecat în arest la domiciliu

Nuţu Cămătaru, în arest din februarie 2013, va fi judecat în arest la domiciliu

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, arestat în februarie 2013, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt implicaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii, va fi judecat în arest la domiciliu.

Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă astfel că Nuţu Cămătaru urmează să fie eliberat din detenţie şi plasat în arest la domiciliu.

În acest dosar, Procurorii DIICOT au trimis în judecată 54 de inculpaţi, printre care Ion Balint, Vasile Balint (zis Sile Cămătaru) şi Cristian Radu Roşca.

Fraţii Balint au fost arestaţi preventiv în 23 februarie 2013.

În 12 noiembrie 2013, Sile Cămătaru a fost eliberat, dar are interdicţie de a părăsi Capitala.

Grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT.

Ultima oră
12:49 - PSD cere în instanță suspendarea stării de alertă din Sectorul 1: Opriți acest bâlci costisitor și ridicați, deopotrivă, gunoiul și starea de alertă
12:39 - China a raportat 76 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic înregistrat din ianuarie până în prezent
12:38 - Ce a găsit o femeie pe plaja Debarcader, din Eforie Nord. A mers imediat la Poliție!
12:25 - Prima fotografie cu Simona Halep căsătorită. Moment tandru alături de Toni Iuruc (FOTO)
12:22 - Cristi Borcea se pregătește să devină tata pentru a zecea oară. Are 4 copii făcuți doar în perioada de detenție
12:19 - Sorin Cîmpeanu: Obiectivul e reluarea școlii pe 13 septembrie, cu prezența fizică. Profesorii ar putea fi testați COVID doar dacă au simptome / Ministrul nu e de acord cu vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice (VIDEO)
11:53 - Circulația, îngreunată pe Autostrada Soarelui după ce un autotren plin cu porci s-a răsturnat pe sensul de mers spre Constanța
11:51 - Marian Godină, despre accidentele din România: „Prevenția nu funcționează la noi. Pentru a civiliza șoferii, e nevoie de bâtă, nu de vorbăraie”
11:45 - Anunțul nefericit al lui Robert Glință, înainte de finala de 100 de metri spate, de la Jocurile Olimpice: „Nu pot spune că mă simt în cea mai grozavă formă”
11:37 - Eugen Tomac (PMP): Am rămas șocat când am aflat că Poliția de frontieră a confiscat 4.600 de tone de deșeuri. Trebuie luate măsuri radicale