O asistentă de la Spitalul Orășenesc Balș a murit din cauza noului coronavirus

O asistentă de la Spitalul Orășenesc Balș a murit din cauza noului coronavirus
Foto: Hepta

Încă un cadru spitalicesc cade victimă coronavirusului. Este vorba despre o asistentă medicală în vârstă de 47 de ani din orașul Balș, județul Olt, care a decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2.

O asistentă medicală din Balș diagnosticată cu Covid-19 a murit

Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş, unde erau îngrijiţi şi pacienţi cu COVID-19, a fost suspendată pentru o săptămână, după ce şapte angajaţi din această secţie au fost diagnosticați cu Covid-19. Mai grav, una dintre asistentele infectate a murit, a declarat luni, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, Carmen Daniela Grigoriu.

„În spital sunt şapte angajaţi infectaţi, toţi de la Secţia medicală, asistenţi şi infirmieri. De astăzi am obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru o săptămână, suspendarea activităţii secţiei Medicină internă, unde au fost trataţi pacienţii COVID. Se face dezinfecţie completă şi nu se mai internează nimic”, a precizat Grigoriu.

Din cele 11 persoane internate la Secția Interne, trei au fost transferate către alte spitale, iar celelalte merg acasă, unde vor sta în izolare pentru două săptămâni.

Bilanțul Covid-19, luni, 26 octombrie 2020

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 2.844 de noi cazuri de infectare cu noulcoronavirus, dintr-un total de 8.709 de teste, prelucrate în același interval.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

823 de pacienți cuCOVID-19sunt internați în acest moment în secțiile de terapie intrensivă din țară.

Totodată, de duminică până luni, au fost consemnate 79 de noi decese în rândul românilor infectați cucoronavirus.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 3.145 de cazuri de COVID-19, luni fiind raportate 38 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Peste 54.000 de români se află în carantină

De asemenea, în acest moment, pe teritoriul întregii țări se află în izolare la domiciliu 25.781 de persoane confirmate cu infecție cu noulcoronavirus, alte 9.963 de persoane fiind în izolare instituționalizată. În același timp, 54.855 de români se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

Totodată, potrivit informării transsmise de GCS, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 7.110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.704.050 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei deCOVID-19. În plus, în cursul zilei de duminică au fost constatate 11 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Ultima oră
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”