O clasă a Colegiului Gheorghe Șincai din București trece la scenariul roșu, după apariția primului caz de COVID-19

O clasă a Colegiului Gheorghe Șincai din București trece la scenariul roșu, după apariția primului caz de COVID-19
FOTO: Facebook: Colegiul National Gheorghe Sincai

În această după – amiază, Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică București a dispus mutarea în regim online a unei clase a XII-a, după ce unul dintre elevi a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19.

Cursurile clasei respective au fost mutate în regim online, după scenariul roșu, iar sala de clasă a fost dezinfectată, urmând ca până la finalul săptămânii să fie dezinfectată întreaga unitate de învățământ.

Senariu roșu pentru o clasă de la Colegiul Național Gheorghe Șincai

Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică București, a dispus în această după-amiază mutarea în sistem online a activităților de învățare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Național “Gheorghe Șincai”, ca urmare a testării pozitive la SARS-COV 2 a unuia dintre cursanți.

Totodată, sala de curs sus menționată a fost dezinfectată, urmând ca întregul spațiu al unității de învățământ să fie supus aceluiași gen de activități la finalul acestei săptămâni.

Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, se arată într-un comunicat de presă.

Carantină instituționalizată pentru 34 de muncitori de pe un șantier

Mai mult decât atât, în cursul zilei de miercuri a fost dispusă măsura de carantinare instituționalizată pentru 34 de muncitori străini, ce lucrau pe un șantier din Sectorul 4.

„Totodată, la nivelul Sectorului 4 au fost dispuse, împreună cu Direcția de Sănătate Publică București și a Primăria Municipiului București, măsuri de carantinare instituționalizată în cazul a 34 de muncitori străini, ce lucrau într-un șantier aparținând unei societăți comerciale, ca urmare a faptului că trei dintre colegii acestora au fost testați pozitiv la coronavirus”, informează același comunicat.