O eroare umană ar fi produs explozia de la uzina de armament de la Băbeni: Patru persoane și-au pierdut viața

O eroare umană ar fi produs explozia de la uzina de armament de la Băbeni: Patru persoane și-au pierdut viața
Foto: Facebook @ SMURD

O eroare umană ar fi produs explozia de la uzina de armament de la Băbeni, din Vâlcea, în care au murit 4 oameni. Această ipoteză este luată în calcul de către anchetatori, scrie antena3.

Explozia de la uzina de armament, cauzată de o eroare umană

Directorul uzinei exclude posibilitatea ca uzina să fi explodat pur și simplu și bănuiește că de vină ar fi un muncitor care ar fi făcut o manevră greșită.

”În acea încăpere, tehnologia de lucru spune că o singură persoană și maxim 10% din timp. Îmi pare rău să o spun, dar ITM a declarat că lucrătorul a fost vinovat de nerespectarea instrucțiunilor de lucru”, a declarat directorul uzinei, Gheorghe Lori Boian.

Directorul bănuiește că unul dintre cei patru lucrători aflați înăuntru ar fi făcut o manevră greșită.

De altfel, autoritățile susțin că tragedia putea fi evitată.

Patru persoane, trei bărbați și o femeie, au murit în explozie, iar alte trei femei au ajus la spital cu răni grave.

Dosar penal în urma exploziei

Procurorii au deschis dosar penal după explozia de la Uzina Mecanică Băbeni, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, potrivit Agerpres.