O GROAPĂ DE GUNOI a fost construită în cea mai pitorească zonă turistică din Bucovina (VIDEO)

O GROAPĂ DE GUNOI a fost construită în cea mai pitorească zonă turistică din Bucovina (VIDEO)

Situaţie gravă în zona Bucovinei. O groapă de gunoi a fost construită în Pasul Mestecăniş, la mai puţin de un kilometru de casele oamenilor, lângă un drum intens circulat. Lucrarea a fost făcută cu bani europeni. Studiul de fezabilitate şi raportul de mediu indică probleme grave, potrivit Libertatea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Peste 7 milioane de euro au fost cheltuite pentru ca în cea mai pitorească zonă turistică din Bucovina să apară o imensă groapă de gunoi. Finanţarea s-a făcut din fonduri europene, iar autorităţile din Suceava au girat această constructie ilegală, având în vedere că a fost amplasată foarte aproape de popasurile turistice şi riscă să se prăbuşească peste calea ferată.

Oamenii sunt disperati si de aproape 11 ani se luptă cu autorităţile. Locuitorii din satul Valea Putnei au descoperit, încă din anul 2007, că la câteva sute de metri de curţile lor a apărut această bombă ecologică. Decizia constructiei gropii de gunoi a fost luată de Consiliul Judeţean, condus la acea vreme de Gheorghe Flutur, in ciuda faptului că localnicii s-au opus vehement şi au spus că animalele lor nu vor mai putea să pască în zonă, pentru că tot terenul va fi infectat.

Unii dintre ei şi-au construit case în zona respectivă înainte ca autorităţile să ia decizia construirii depozitului ecologic. Iar legea spune clar că aceste gropi nu se pot construi la mai puţin de un kilometru de casele oamenilor. Dispozitiile au fost insă încălcate, conform unuiraport topografic din zonă care arată că în zonă există locuinţe şi pensiuni la 500 de metri distanţă de locul afectat.

Distanţa dintre groapă şi drumul E58 este de numai 30 de metri. Iar pe acest drum circulă peste 6.000 de maşini circulă zilnic pe acest drum. Mai grav este faptul că acest loc emană numai putin de 11 substante toxice, iar aria e dispersie a acestora variază între 2 şi 3 kilometri, adică peste sat.

Şi problemele nu se opresc aici. Potrivit unui studiu de fezabilitate, amplasamentul nu este bun, panta dealului fiind prea mare, cu risc de alunecări de teren. Astfel, un morman de 40 de metri înălţime de deşeuri se poate prăbuşi oricând peste o cale ferată.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)