O jurnalistă de la Europa FM a fost violată în centrul Capitalei, la 300 de metri de Guvern

O jurnalistă de la Europa FM a fost violată în centrul Capitalei, la 300 de metri de Guvern
Foto: evz.ro

O jurnalistă de 23 de ani de la postul de radio Europa FM a fost violată, marţi, în centrul Capitalei, în apropierea Guvernului. Incidentul s-a produs între zona Perla şi Lacul Floreasca, la 300 de metri de Guvern, a anunțat jurnalistul Moise Guran pe contul său de Facebook.

Vă mărturisesc că mi s-a urcat sângele în cap în această dimineaţă când am aflat că una dintre colegele noastre a fost ieri violată. S-a întâmplat în plin centrul Capitalei, la ora 16, atenţie! la intersecţia dintre străzile Dorobanţi şi Ştefan cel Mare. Deci la 300 de metri de Guvern, în plină zi, în plin centrul Capitalei României. Nu o să vă dau foarte multe detalii despre acest caz căci este o anchetă în desfăşurare, dar pentru cine nu ştie e un mic părculeţ acolo… de fapt un spaţiu verde cu trei boscheţi şi cinci copaci. Oricum, sute de maşini care trec pe minut pe acel bulevard, sunt zeci de oameni care trec pe minut pe acel trotuar iar colega noastră, povesteşte că în timp ce violatorul o trăgea din stradă a ţipat, a strigat, a făcut semne disperate către oamenii care treceau pe acolo dar aceştia au întors pur şi simplu capul în altă parte”, a scris Moise Guran pe Facebook.

Ulterior, postul de radio a emis un comunicat de presă în care a explicat tragedia. Potrivit informațiilor prezentate, tânăra a fost abordată de un bărbat care a amenințat-o că își va pierde un ochi dacă strigă după ajutor.

„Suntem consternați să descoperim că această odioasă întâmplare a fost posibilă pentru că, în plină zi, la ora 16, pe un bulevard central al Capitalei, între zona Perla și Lacul Floreasca, trecătorii au asistat impasibili la agresarea unei femei, care a fost amenințată cu un cuțit în zona feței că își va pierde ochiul dacă strigă după ajutor. Deși colega noastră plângea, era în mod evident amenințată și a fost împinsă sute de metri, nimeni nu a intervenit sau sunat la numărul de urgență 112. Constatăm cu mâhnire că, din cauza pasivității opiniei publice, suntem tot mai des martorii unor atrocități de stradă”
, se arată în comunicatul radio-ului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai, a declarat că victima a depus plângere pentru viol la Secţia 1, iar oamenii legii fac, în prezent, cercetări „pe mai multe paliere” pentru a-l depista şi prinde pe agresor.

Reprezentanţii postului de radio susţin că o altă colegă a lor a fost atacată, în urmă cu trei săptămâni, tot în Capitală, în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu, însă, din fericire, a scăpat nevătămată fizic.

În acest context, Europa FM și Radio 21 lansează un apel public la adresa autorităților pentru a depune toate eforturile necesare în acțiunile de identificare și prindere a agresorului.

Ancheta poliţiştilor este în desfăşurare, aceştia fiind ajutaţi şi de imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.