O medalie de argint și una de bronz pentru trei studenți de la Facultatea de Automatică din București pentru roboții pe care i-au construit. Tinerii au participat la competiția internațională "Robot Challenge" (FOTO)

O medalie de argint și una de bronz pentru trei studenți de la Facultatea de Automatică din București pentru roboții pe care i-au construit. Tinerii au participat la competiția internațională "Robot Challenge" (FOTO)
foto: descopera.ro

Trei studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București au câștigat o medalie de argint și una de bronz în cadrul concursului internațional Robot Challenge, ținut la Viena la jumătatea lunii martie, arată descopera.ro.

Echipa celor trei, care au fost coordonați de un conferențiar universitar, poartă numele de HBFS (Harder Better Faster Stronger) și a contribuit la plasarea României pe locul șase în clasamentul pe medalii al națiunilor.

Echipa HBFS a fost formată din studenţi şi masteranzi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Departamentul de Automatică şi Informatică Industrială. Aceștia sunt Ionuţ Cristian Dobre (anul III), Maria Cîrciumaru (anul IV), Mihai Crăciunescu (masterand anul II), fiind coordonați de conferențiarul universitar Ştefan Mocanu.

"După rezultatele excelente obţinute anul trecut, am mers la Viena pentru a încerca să ne confirmăm poziţia în vârful clasamentelor probelor la care participăm de obicei. Din păcate, de această dată nu am reuşit să mai obţinem niciun un loc I, terminând competiţia cu un loc II şi un loc III. Privite din afară rezultatele sunt bune însă, pentru noi, reprezintă un motiv de ne ambiţiona şi a ne mobiliza mai bine pentru următoarele concursuri la care vom participa. Vreau să felicit membri echipei pentru modul în care au făcut faţă unei concurenţe foarte puternice dar şi unor situaţii neplăcute generate de către organizatori", a declarat Ştefan Mocanu, coordonatorul echipei.

Roboţii echipei HBFS au participat la două probe, Line Follower şi Line Follower Enhanced, obţinând locul III la prima probă şi locul II la cea de-a doua.

"În ultimii ani, echipa HBFS a obţinut rezultate foarte bune la competiţiile de profil din ţară şi străinătate la care a participat, căstigând multe dintre acestea. Prestaţiile foarte bune şi ideile inovatoare implementate în roboţii de concurs au atras simpatia şi respectul comunităţii din ţară şi din afara acesteia. Participarea la un concurs internaţional puternic a prilejuit nu doar întrecerea în sine ci şi interacţiunea şi schimbul de informaţii cu alţi pasionaţi de mini robotică. Consider că am reprezentat, din nou, cu cinste Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi ne bucurăm că, prin rezultatele obţinute, am ajutat România să se claseze pe o poziţie fruntaşă", a conchis Ştefan Mocanu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe