O navă sub pavilion turcesc a eșuat la Galați. De ce tace Căpitănia

O navă sub pavilion turcesc a eșuat la Galați. De ce tace Căpitănia

O navă sub pavilion turcesc a eşuat, ieri, după ce a încărcat produse din portul combinatului gălăţean ArcelorMittal. Aceasta este ştirea brută pe care Căpitănia Zonală Galaţi ar fi trebuit să o remită presei, dar cum oficialii tac, am aflat din Viața Liberă.

În ciuda demersurile presei locale, tot ce s-a aflat a fost că directorul-căpitan şef de port Mircea Sârbu e plecat, iar la Căpitănia Constanţa, la telefon răspunde doar robotul.

Nici persoana desemnată cu PR-ul nu a răspuns la niciunul dintre cele două numere de telefon cu care figurează pe site-ul Autorităţii Navale Române.

Cum Căpitănia Galați este ea însăși eșuată pe undeva, presa și-a luat informațiile pe surse:

“Nava MV AKAYLAR II, sub pavilion Turcia, a încărcat produse laminate din Portul Mineralier Galaţi, iar la plecare, în momentul în care a efectuat manevra de întoarcere, în zona km.158,500, a fost pusă cu prova pe o dună de pământ, fără a mai putea să-şi continue deplasarea. Nava nu se află în şenalul navigabil, nu periclitează siguranţa navigaţiei, nu sunt pagube înregistrate şi se desfăşoară manevre pentru repunerea acesteia în stare de flotabilitate”.

Tags: