O nouă măsură anti-risipă a devenit populară în localurile All Inclusive din Europa. Persoanele care își pun multă mâncare în farfurie riscă amenzi dacă nu mănâncă tot

O nouă măsură anti-risipă a devenit populară în localurile All Inclusive din Europa. Persoanele care își pun multă mâncare în farfurie riscă amenzi dacă nu mănâncă tot
Sursa Foto: Freepik

O măsură anti-risipă a ajuns în scurt timp populară printre localurile din Europa. Aceasta face referire la obiceiul turiștilor de a-și umple farfuria cu prea multă mâncare, pe care nu o pot consuma.

Ce pățesc cei care fac risipă alimentară

Din ce în ce mai multe localuri din întreaga lume au început să aplice măsuri pentru a combate risipa alimentară. O metodă pentru a reduce această problemă este de a aplica amenzi celor care nu mănâncă tot din farfurie, conform click.ro.

Această practică a început să fie din ce în ce mai utilizată de către hotelurile și restaurantele din întreaga lume și câștigă tot mai mult teren ca o măsură de responsabilizare a consumatorilor.

Ce taxă aplică un restaurant din Marea Britanie

Mark Graham, proprietarul pub-ului The Star Inn Vogue, a introdus o taxă simbolică pentru clienții care nu își termină mâncarea de la bufet. Taxa, în valoare de 2,40 lire sterline (aproximativ 3 euro), are un scop educativ mai degrabă decât punitiv.

Pub-ul oferă meniuri „all you can eat” (mănânci cât dorești), care includ carne de vită, porc și curcan, alături de preparate tradiționale, precum Yorkshire pudding și cartofi prăjiți. Proprietarul a observat că mari cantități de mâncare erau aruncate la gunoi și și-a dorit să schimbe acest lucru.

„Orice bucătar din lume ar fi deranjat sau s-ar simți chiar jignit de toată această risipă. Iar asta se întâmplă doar în cazul buffetului cu carne, pentru celelalte feluri a la carte, dacă un client nu poate termina ce are în farfurie, există clasica doggy bag. În cazul buffetului, un client alege cantitatea de mâncare pe care o dorește, motiv pentru care trebuie să se comporte cu respect, cum ar face acasă la bunica lui, unde nici nu i-ar trece prin cap să lase ceva în farfurie”, a comentat el pentru un cotidian britanic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:04 - Călin Georgescu a recunoscut, într-un final, că a fost la herghelia de la Ciolpani, sâmbătă seara, alături de Horațiu Potra. “Eu am fost acolo pentru că m-au solicitat ei”
15:58 - Reacțiile tricolorilor după ce și-au aflat adversarii din preliminariile CM 2026. Ianis Hagi: „Atât am de zis!”
15:38 - Drulă: Cerem Guvernului Ciolacu să aducă bugetul în Parlament. Deocamdată, cifrele arată rău, de aceea discuțiile pe reforme și pe investiții merg prost
15:36 - Greșeala pe care a făcut-o un pensionar. Așa a pierdut sute de lei, la pensie, la Mica Recalculare. Ce document trebuie completat, de fapt (FOTO)
15:15 - Mircea Lucescu, după ce a văzut grupa României din preliminariile CM 2026: Nu e ușor. Calificarea se joacă cu mult entuziasm și sper să ajungem la Mondial
15:15 - Horațiu Potra, mercenarul apropiat de Călin Georgescu, lăsat liber. A scăpat de controlul judiciar. Decizia nu mai poate fi contestată
15:01 - Un tânăr din Vaslui a făcut accident în același loc în care mama lui a murit. Vedea fantoma ei
14:52 - Mai mulți influenceri de pe TikTok, care l-au promovat pe Călin Georgescu, audiați. Cine sunt aceștia? Totodată, se fac percheziții la firma prin care ar fi fost plătiți
14:48 - Câștigătoarea MasterChef, despre lupta cu cancerul: „Am avut prieteni care au murit ca niște câini în România. Eu, în Spania, am stat ca la hotel. Asta-i țara, nu știu dacă va avansa” / Cum i-a spus Georgiana Ene mamei sale că e bolnavă
14:38 - Drone neidentificate, deasupra bazei aeriene a SUA din Germania. Detalii din raportul autorităților de securitate