O nouă provocare periculoasă circulă pe TikTok. Adolescenții sunt îndemnați să se sinucidă (VIDEO)

O nouă provocare periculoasă circulă pe TikTok. Adolescenții sunt îndemnați să se sinucidă (VIDEO)
foto: Pixabay

O provocare cu potențial fatal a devenit extrem de populară pe TikTok. Tinerii sunt îndemnați să se arunce în fața autoturismelor, în timp ce sunt filmați de prieteni, iar imaginile ajung pe celebra platformă de socializare. Cei care vizionează clipurile sunt îndemnați să imite gestul sinucigaș. Fenomenul a luat amploare în Italia, spre oroarea părinților și a politicienilor, care cer ca platforma să fie închisă.

Pericolul a fost subliniat și deconsilierul regional din Napoli, Francesco Emilio Borelli.

”Acest videoclip este o nebunie, puteți vedea clar ce fac aceștitineri, se omoară. A fost publicat pe TikTok, o rețea socială care ar trebui să se închidă imediat. Am sesizat poliția, acum sper să intervină.Își riscă viața, trebuie făcut ceva. Acest joc nebunesc sfidează moartea, nu am cuvinte”, a declaratpoliticianul într-o postare de Facebook.

O altă filmare a provocat scanadal pe TikTok

Nu este pentru prima dată când pe TikTok sunt postate videoclipuri cu conținut extrem de dur. La începutul lunii, pe rețea au fost distribuiteimagini cu un bărbat din America care își pune capăt zilelor.Videclipula fost transmisîn direct și pe Facebook.

„Suntem conştienţi că imagini video de la o sinucidere care a fost difuzată în direct pe Facebook au circulat recent pe alte platforme, inclusiv pe TikTok”, au scris pe Twitter reprezentanţii TikTok.

TikTok ar putea fi interzisă în SUA

Mike Pompeo, Secretarul de Stat al SUA, a anunțat că administrația Trump ia în calcul să restricționeze accesul utilizatorilor americani la aplicația chineză de social media TikTok, pe fondul temerilor că ar putea fi folosită de către guvernul de la Beijing ca un mijloc de a monitoriza oameni și de a face propagandă.

Tags: