O nouă secție ATI COVID-19, deschisă la spitalul „Bagdasar – Arseni” din București. Cele 15 paturile au fost ocupate rapid

O nouă secție ATI COVID-19, deschisă la spitalul „Bagdasar – Arseni” din București. Cele 15 paturile au fost ocupate rapid

O nouă secție ATI dedicată bolnavilor COVID în stare gravă a fost deschisă duminică dimineață, în cadrul spitalului „Bagdasar – Arseni” din București. Decizia a fost luată după ce noapte de sâmbătă spre duminică a fost extrem de aglomerată la Unitatea de Primiri Urgențe. 15 paturi dedicate au fost montate, pe lângă cele 15 deja existente. Noile locuri au fost ocupate rapid de pacienții care erau tratați la UPU.

Pentru a face loc noului compartiment, conducerea spitalului a suspendat o secție de neurochiurgie.

„Sub presiunea prezentărilor în UPU în cursul nopţii trecute, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni a deschis în cursul dimineţii un nou compartiment ATI cu 15 paturi, amenajate în spaţiul eliberat prin suspendarea temporară a activităţii secţiei Neurochirurgie V.

Astfel, numărul total al paturilor ATI alocate pacienţilor pozitivi sau suspecţi COVID-19 a ajuns la 30. Locurile nou create au fost ocupate de cei aflaţi în UPU”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului, citat de Agerpres.

În acest moment, la respectiva unitate medicală sunt internați 129 pacienţi pozitivi cu COVID-19 şi 23 suspecţi.

Ultima oră
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină