O odihnă bună este garantată de un aer proaspăt, bine oxigenat (FOTO)

O odihnă bună este garantată de un aer proaspăt, bine oxigenat (FOTO)

Ai observat cat de bine te odihnesti intr-un aer proaspat, intr-un dormitor bine aerisit?
Motivul este unul foarte simplu. Organismul uman se reface mult mai usor intr-un mediu in care nivelul dioxidului de carbon este cat mai apropiat de cel din aerul exterior. Cu cat spatiul interior este mai putin aerisit, cu atat riscam sa avem un somn agitat si neodihnitor. Vom avea tendinta sa petrecem mai multe ore in pat si cu toate acestea ne vom trezi buimaci si molesiti.

Totodata, studiile au aratat ca dioxidul de carbon pe care il eliminam in aerul din jurul nostru, in concentratii crescute, atinse cu usurinta intr-o casa nearisita, este un agent ce induce panica si anxietatea. De aceea somnul ne este afectat, ne zvarcolim in pat si uneori avem vise neplacute.
Stiai ca pentru a mentine aerul interior la o concentratie de CO2 rezonabila, sub 800 ppm, ar trebui sa aerisim la fiecare 2 ore cate 5 minute cu doua ferestre deschise, inclusiv pe durata noptii?

Sau putem sa imbunatatim calitatea somnului prin instalarea in locuinta noastra a unui ventilator cu recuperare de caldura Aspira. Aeriseste in mod automat, vom avea aer proaspat permanent si vom face economii la energia consumata, de aproximativ 25% pe an, atat iarna la incalzire cat si vara, cand folosim aerul conditionat.
Putem monta unul in dormitor, acolo unde ne petrecem cel mai mult timp sau putem integra un sistem de cateva unitati in intreaga locuinta.
Unitatile de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizate Aspira, cu performante in recuperarea caldurii de pana la 90%, distribuite de NovingAIR, sunt dotate cu senzori de temperatura, umiditate si luminozitate si pot functiona in mod manual, sau complet automat.

Au o telecomanda inteligenta care face totul foarte simplu pentru utilizator si se monteaza foarte usor, atat in locuintele noi cat si in cele deja finisate.
Unitatile de ventilatie cu recuperare de caldura functioneaza pe principiul regenerarii acumulatorului ceramic special.
Un ventilator performant brushless, contolat electronic, impinge aerul viciat din interiorul locuintei prin recuperatorul ceramic. Acesta se incarca astfel, ajungand la temperatura camerei interioare.
Sensul este apoi inversat, dupa 35-70 de secunde, iar aerul introdus din exterior este filtrat si trecut prin ceramica recuperatoare. Aici el preia energia termica si este introdus in locuinta la o temperatura foarte apropiata de cea a aerului viciat expulzat.
Cere o propunere personalizata locuintei tale si descopera beneficiile imediate ale prezentei aerului proaspat in casa ta.
NovingAIR, specialistii ventilatiei cu recuperare de caldura.

Ultima oră
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor