O școală din Târgu Jiu, evacuată din cauza unei amenințări cu bombă. Alerta fusese dată de un copil de 14 ani și s-a dovedit a fi falsă

O școală din Târgu Jiu, evacuată din cauza unei amenințări cu bombă. Alerta fusese dată de un copil de 14 ani și s-a dovedit a fi falsă
Foto simbol: Pixabay

O școală gimnazială din Târgu Jiu s-a confruntat miercuri dimineață cu o amenințare cu bombă, astfel că elevii și profesorii au fost evacuați, însă în cele din urmă s-a dovedit că alerta a fost una falsă. Autorul apelului a fost un copil în vârstă de 14 ani, spun polițiștii, potrivit Libertatea.

O școală din Târgu Jiu a fost evacuată din cauza unei amenințări cu bombă, însă alerta s-a dovedit a fi falsă

„Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au continuat activitățile investigative în cauza privind sesizarea de amenințare cu bombă în incinta Școlii nr. 2, de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, ocazie cu care au identificat persoana care a semnalat fapte ireale la numărul unic de urgență 112, ca fiind un tânăr de 14 ani din localitate”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

Autoritățile continuă cercetările într-un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Anterior, Inspectoratul Școlar Gorj precizase că atât personalul de învățământ, cât și elevii „au fost evacuați până la verificarea corpurilor de clădire”.

La fața locului fuseseră trimise  două autospeciale de pompieri cu apă și spumă și o ambulanță a SMURD, într-o acțiune coordonată de o unitate specială din cadrul SRI. În zonă era și o echipă de jandarmi.

Urmăriți B1TV.ro și pe