CAZ ABERANT la Spitalul din Oradea: Doi medici au refuzat să le ofere părinţilor a doi bebeluşi informaţii despre starea de sănătate a acestora. Ce au păţit doctorii

CAZ ABERANT la Spitalul din Oradea: Doi medici au refuzat să le ofere părinţilor a doi bebeluşi informaţii despre starea de sănătate a acestora. Ce au păţit doctorii

Caz halucinant la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, unde rudele a doi bebeluși au reclamat că nu au primit de la medici informațiile solicitate privind starea de sănătate a copiilor.
Bebeluşii aveau 4, respectiv 9 luni, iar în urma scandalului conducerea spitalului a decis să dea afară doi medici.

Este vorba Crişan Marilena-Umbriţa – medic primar specialitate pediatrie în cadrul Secţiei Pediatrie 3 şi Pop Ovidiu Laurean – şeful Serviciului de Anatomie Patologică.
Potrivit unui comunicat al unităţii spitaliceşti, citat de Agerpres, medicul Marilena-Umbriţa Crişan a prezentat un „comportament neprofesionist, lipsit de respect şi de bun simţ în relaţia cu aparţinătorii unor pacienţi de 4, respectiv 9 luni, cărora nu le-au fost prezentate informaţiile solicitate cu privire la starea de sănătate”.

La sesizarea unor cadre medicale, doctoriţa a fost cercetată şi pentru faptul că „a făcut modificări neconforme în fişele de observaţie întocmite de cadrele medicale, a tăiat peste parafa unui medic şi a realizat în mod nepermis şi nelegal copii ale unor documente medicale”.

Mai mult, conducerea spitalului susţine că doctoriţa a împiedicat transferul unei copile, cu diagnosticul de tuberculoză osoasă cu diseminări cutanate, transfer care se impunea în mod imperios, dată fiind starea gravă de sănătate a acesteia.

De asemenea, dr. Crişan a multiplicat, potrivit sursei citate, foile de observaţie ale copilei şi a prezentat cazul în cadrul unei conferinţe naţionale de tuberlucoză, fără a avea acordul să facă acest lucru şi fără ştiinţa medicilor care o tratau pe pacientă.

În ceea ce îl priveşte pe medicul Ovidiu Laurean Pop, acestuia i se impută „blocaje grave” în activitatea Serviciului de Anatomie Patologică, cu întârzieri în stabilirea diagnosticului şi aplicarea tratamentului.

Conducerea spitalului a precizat că va sesiza şiorganele judiciare „întrucât cu privire la unele dintre faptele descrise, săvârşite de foştii salariaţi ai unităţii medicale, există indicii referitoare la comiterea unor fapte prevăzute de legea penală”.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)