Oboseala poate ascunde afecțiuni grave: 8 boli care au lipsa energiei ca principal simptom

Oboseala poate ascunde afecțiuni grave: 8 boli care au lipsa energiei ca principal simptom

Oboseala poate ascunde afecțiuni grave. Dacă te confrunți cu lipsa energiei și această stare se prelungește, ar fi bine să consulți medicul.

Există boli în cadrul cărora oboseala este simptomul dominant. Prevention.com enumeră 8 din afecțiunile la care trebuie să fiți atenți dacă vă simțiți obosiți pentru o perioadă lungă de timp.

Tiroida

  • Dacă tiroida este hipoactivă, atunci vă simțiți copleșiți de oboseală. Lipsa energiei este simptomul predominant, însă trebuie să fiți atenți și la îngrășat, constipație și pielea uscată.

Insuficiență suprarenală

  • Anne Cappola, medic în cadrul diviziei de endocrinologie, diabet și metabolism de la Universitatea Pennsylvania, spune că este cea de-a doua tulburare endocrină după care se uită atunci când un pacient se plânge de oboseală. Pierderea în greutate, durerea abdominală, diareea și hiperpigmentarea sunt alte simptome la care ar trebui să fiți atenți.

Sindromul oboselii cronice

  • Semnul distinctiv al acestei afecțiuni este oboseala debilitantă, care face aproape orice sarcină zilnică imposibilă.

Anemia

  • Pe lângă oboseală, alte simptome la care ar trebui să fiți atenți sunt tenul palid, unghii fragile, bătăi rapide ale inimii, dureri de cap, amețeală.

Diabet

  • Pe lângă sete excesivă și urinare frecventă, oboseala este adesea unul dintre primele și cele mai persistente simptome ale diabetului.

Depresie clinică

  • Tristețea, pierderea poftei de mâncare și problemele de concentrare sunt toate simptome asociate.

Endocardita

  • Persoanele care au probleme existente la inimă sau care au valve cardiace artificiale sunt mai expuse riscului. Pe lângă oboseală, alte simptome specifice sunt febra și frisoanele.

Apneea de somn

  • Intreruperile de respirație perturbă somnul ceea ce determină oboseală. Sforăitul puternic este un simptom asociat.