Oferta editurii Ministerului Educației la Târgul Gaudeamus: ZERO CARȚI! ‘OAMENII MEI SUNT TOȚI FOARTE OBOSIȚI, S-A MUNCIT TOATĂ VARA LA MANUALE’

Oferta editurii Ministerului Educației la Târgul Gaudeamus: ZERO CARȚI! 'OAMENII MEI SUNT TOȚI FOARTE OBOSIȚI, S-A MUNCIT TOATĂ VARA LA MANUALE'

A început ediţia cu numărul 25 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură.

Ca în fiecare an, editurile expun la stand sutele de cărți. Unul singur era gol în prima zi a târgului – cel al Editurii Didactice, care are monopol de stat pe toate manualele din România!

O imagine surpinsă miercuri de jurnaliștii Libertatea, la ora 14, arată doar un spațiu nepopulat, cu două mese, trei scaune și un banner care conține numele editurii Ministerului Educației.

O imagine cât o mie de cuvinte, care reflectă starea Educației din România!

A doua zi nu mai apărea nici numele editurii. Spațiul a fost dat unei alte editurii – Baroque Books & Arts.

Editura Didactică a anunțat că nu mai participă la Târgul de carte întrucât oamenii “sunt foarte obosiți”.

„Oamenii mei sunt toți foarte obosiți, s-a muncit toată vara la manuale, știți câte titluri s-au făcut, de cinci ori mai multe decât în anul precedent, așa că am spus că nu am resursa de a participa și la Gaudeamus”, a explicat Maria Nistor, director Editura Didactică pentru Libertatea.

Ultima oră
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)