Oficialii români vor crea un grup de lucru pentru identificarea de măsuri, în contextul scandalului Volkswagen. Grațiela Gavrilescu: O întâlnire a grupului de lucru va avea loc săptămâna viitoare (VIDEO)

Oficialii români vor crea un grup de lucru pentru identificarea de măsuri, în contextul scandalului Volkswagen. Grațiela Gavrilescu: O întâlnire a grupului de lucru va avea loc săptămâna viitoare (VIDEO)

Oficialii români vor crea un grup de lucru pentru identificarea măsurilor care ar trebui luate de statul român în contextul scandalului Volkswagen, informează B1 TV.

Comisia Europeană a solicitat joi celor 28 de state membre UE să demareze propriile investigații la nivel național cu privire la autoturismele cu motorizare diesel, produse de Volkswagen.

Din grupul de lucru fac parte specialiști RAR, cât și cei ai Agenției Naționale de Protecție a Mediului și Gărzii Naționale de Mediu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a solicitat Autorității de omologare germane clarificări pe această temă.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”România, acum”, de pe B1 TV, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a declarat că organizarea acestul grup mixt s-a decis de comun acord cu ministerul Transporturilor și că în cursul săptămânii viitoare, specialiștii se vor întâlni pentru a realiza un plan de măsuri.

”Noi, ceea ce ține de instituțiile pe care le coordonez, respectiv Angeția Națională de Protecția Mediului și Garda Națională de Mediu, la ora actuală putem să monitorizăm calitatea aerului, iar reprezentanții Registrului Auto Român pot să verifice efectiv noxele pe care e emit aceste motoare. Eu, de comun acord cu domnul ministrul Matache, ministrul Transporturilor, am hotărât ca specialiștii ambelor ministere să s eîntâlnească, să facem un grup mixt de lucru astfel încât să punem la cale un plan de măsuri și o anumită procedură de lucru ca să nu avem niciun fel de probleme. De fapt, aceste probleme ale emisiilor de noxe ale motoarelor respective, dacă o să se constate că s-au produs și în România, va trebui să vedem ce testări se vor face, cine la va face. De aceea, specialiștii se vor întâlni săptămâna viitoare, vor pune pe masă o procedură de lucru și vom vedea fiecare autoritate ce are de făcut. Ministrul Transporturilor a făcut o adresă și către Autoritatea de Reglementare din Germania, prin care a rugat să i se dea niște informații privind aceste motoare produse de compania Volkswagen”, a explicat Grațiela Gavrilescu.

Grațiela Gavrilescu, despre grupul de lucru pentru identificarea de măsuri, în contextul scandalului Volkswagen

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)