Omniasig a plătit despăgubiri de 5,5 milioane euro după prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, în decembrie 2014

Omniasig a plătit despăgubiri de 5,5 milioane euro după prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, în decembrie 2014

Omniasig a achitat despăgubiri totale de 5,5 milioane euro pentru înlocuirea aeronavei distruse în accidentul aviatic produs pe 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol, potrivit unui comunicat al companiei.

Suma include și despăgubirile datorate urmașilor legali ai membrilor echipajului, precizeaază sursa citată.

„Omniasig Vienna Insurance Group a achitat suma de 5,5 milioane de euro pentru înlocuirea aeronavei distruse în urma tragicului accodent aviatic survenit le 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din județul Constanța, precum și pentru toate despăgubirile datorate urmașilor legali ai membrilor echipajului. Omniasig VIG a plătit deja suma necesară achiziționării noului aparat de zbor, ce va reintra în scurt timp în operarea serviciului aeromedical SMURD pentru reluarea misiunile de salvare”, se arată în comunicatul citat.

”Despăgubirea s-a făcut în baza poliței de asigurare de aviație pentru riscurile CASCO, răspundere civilă față de terți și accidente persoane, poliță încheiată de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul dosarului de daună deschis ca urmare a producerii accidentului”, se mai menționeaza în comunicatul companiei.

În urma accidentului de pe lacul Siutghiol, toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD, pilot, copilot, medic și asistentă și-au pierdut viața.