OMS: Creşterea cazurilor de COVID-19 şi a deceselor încetinește la nivel global. Doar două regiuni fac excepție

OMS: Creşterea cazurilor de COVID-19 şi a deceselor încetinește la nivel global. Doar două regiuni fac excepție
foto: Pixabay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că, deși pandemia de COVID-19 este în continuă expansiune, creşterea cazurilor şi a deceselor cauzate de noul coronavirus dă semne de încetinire la nivel global.

Singurele regiuni care fac excepție sunt sud-estul Asiei şi estul Mediteranei, scrie Times of India.

Creşterea cazurilor de COVID-19 şi a deceselor încetinește la nivel global

În cea mai recentă actualizare epidemiologică, publicată luni seară, OMS a precizat că, în continuare, continentele Americane rămân cele mai afectate, reprezentând jumătate din cazurile recent raportate şi 62% din cele 39.240 de decese la nivel mondial din ultima săptămână.

„Peste 1,7 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi 39.000 de decese noi au fost înregistate de OMS în ultima săptămână, o scădere de 4% a numărului de cazuri şi (o scădere de 12%) a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă”, se arată în comunicatul OMS.

Asia de Sud-Est, a doua cea mai afectată regiune, a raportat o creştere de 28% a cazurilor noi şi de 15% a decese. India continuă să raporteze majoritatea cazurilor.

În regiunea mediteraneană, numărul cazurilor raportate a crescut cu 4%, dar numărul de decese raportate a scăzut constant în ultimele şase săptămâni, raportează OMS. Libanul, Tunisia şi Iordania au raportat cea mai mare creştere a cazurilor faţă de săptămâna precedentă.

Bilanțul pandemiei de COVID-19 la nivel mondial

Numărul deceselor legate de COVID-19 la nivel mondial a atins un nou prag psihologic, de 800.000 de persoane, potrivit bilanțului realizat de centrul oficial de resurse despre noul coronavirus al Johns Hopkins, relatează Euronews.

Americile rămân principalul epicentru al pandemiei, în condițiile în care au contabilizat peste jumătate din îmbolnăvirile confirmate la nivel global.

În Orientul Mijlociu, Libanul – cutremurat recent de o explozie devastatoare, care a curmat aproape 200 de vieți la Beirut – a reintrodus măsuri de carantină, vineri, într-o încercare de a preveni și limita răspândirea epidemiei. Irakul a trecut de 200.000 de cazuri confirmate de COVID-19, sâmbătă, dar situația pare cel puțin la fel de îngrijorătoare în Arabia Saudită (peste 306.000) și Iran (aproape 357.000).

Europa este traversată și ea de o resurgență a virusului, deși cu doar câteva săptămâni în urmă continentul reușea să aducă rata de infectare la niveluri joase.

Atât Marea Britanie, cât și Germania se confruntă cu noi focare. Germania a raportat peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 – record negativ de la sfârșitul lunii aprilie. Recorduri negative au fost înregistrate și în Cehia, și în Slovacia.

După ce a închis toate cluburile de noapte, Spania le-a recomandat locuitorilor Madridului să rămână în case. Regatul a confirmat peste 8.000 de cazuri noi la nivel national.

SUA par să fie cea mai afectată națiune a lumii, cu aproape 5,6 milioane de cazuri confirmate de COVID-19. Din punct de vedere al fatalităților înregistrate până în acest moment, Statele Unite sunt urmate de Brazilia, Mexic, India și Marea Britanie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`