OMS, despre sezonul sporturilor de iarnă: ”Oamenii nu se vor infecta pe pârtie. Problemele reale vor apărea la aeroporturi, autobuze, locurile de urcare în teleschiuri”

OMS, despre sezonul sporturilor de iarnă: ”Oamenii nu se vor infecta pe pârtie. Problemele reale vor apărea la aeroporturi, autobuze, locurile de urcare în teleschiuri”
Sursa Foto: Libertatea

Organizația Mondială a Sănătățiirecomandățărilor să gestioneze riscurile pe care le poate avea sezonulde schi în timpul pandemei de coronavirus, potrivit Reuters.

Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, spune că oamenii nu se pot infecta pe pârtie, ci în aglomerațiile care se pot forma în timpul deplasărilor.

”Deschiderea stațiunilor montane depășește cu mult practicarea în sine a schiului”, a precizat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, potrivit Libertatea.

„Nu cred că oamenii se vor infecta pe pârtiile de schi”, a spus Ryan.

Acesta recomandă oamenilor să nu călătorească inutil în vacanțe din cauza aglomerației care se formează.

”Problemele reale vor apărea la aeroporturi, autobuze, locurile de urcare în teleschiuri, unde oamenii se reunesc în număr mare”, a precizat Ryan.

”Am cere ca toate țările să se uite la sezonul de schi și la alte motive ale adunărilor în masă și să analizeze cu foarte mare atenție riscurile asociate”, spuneMike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS:

Italia și Germania cer închiderea stațiunilor montane,până cel puțin după sărbători, pentru a evita răspândirea virusului Covid-19. Germania, Austria, Italia şi Franţa au dorit ca pârtiile să rămână închise, pentru a evita un număr mare de infectări de sărbători.

Cu toate acestea, se pare că Austriaa insistat în ultimele luni ca sporturile de iarnă să se desfășoare, cu precauţiile corespunzătoare.

Ce a declarat Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat căGermaniavrea închidereastaţiunilorde schi pentru a limita răspândirea infecției cu Covid-19, dar va fi greu de găsit un acord comuncuAustria, informează Reuters, citată de Agerpres.

„Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi”, a declarat Merkel în parlament.

„Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou”, a adăugat ea.

Premierul italian Giuseppe Conte îi îndeamnă pe italienisă nu meargă la schi de Crăciun, pentru a evita un alt val al pandemiei de Covid-19.

De asemenea, Conte spunecă este exclusă interzicerea călătoriilor peste graniţe în interiorul UE, dar a menţionat că italienii care se întorc din vacanţe în străinătate vor trebui să se testeze pentru coronavirus şi/sau să se izoleze.

Ministrul austriac al finanţelor, Gernot Blümel, a afirmat marţi că, dacă Uniunea Europeană obligă Austria să ţină staţiunile de schi închise, acest lucru va genera pierderi de până la 2 miliarde de euro pe care UE trebuie să le compenseze.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”