Opt membri ai CSM, printre care și Mona Pivniceru, cer convocarea Plenului Consiliului la ora 17:00

Opt membri ai CSM, printre care și Mona Pivniceru, cer convocarea Plenului Consiliului la ora 17:00
Foto: ziarulring.ro

Opt membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au cerut ca Plenul instituției să se convoace miercuri, începând cu ora 17:00. Mona Pivniceru, de a cărei demisie din CSM trebuie să se ia act, se află printre cei care au făcut această solicitare.

Alături de ea, ceilalți judecători care au cerut convocarea de urgență a Plenului, miercruri, la ora 17:00, sunt: Mircea Aron, Cristi Danileț, Horațius Dumbravă, Georgiana Iorgulescu, Adrian Neacșu, Alexandru Șerban și Marius Tudoseu, potrivit Mediafax.

În conținutul cererii celor opt se arată că o convocare a Plenului CSM se face cu semnătura a cel puțin 10 membri ai Consiliului și că există motive întemeiate pentru care se face o cerere în acest sens. Mai exact, trebuie luate în discuție mai multe „chestiuni importante pentru justiție,” inclusiv promovarea de judecători la Înalta Curte de Casație și Justiție, concursul și examenul de admitere la Institutul Național al Magistraturii și cererea de demisie a Monei Pivniceru.

Dintre acestea, cel mai mediatizat subiect a fost cel din urmă. În dimineața zilei de miercuri, la CSM nu s-a putut lua act de demisia Monei Pivniceru, din lipsă de cvorum: era necesar să fie prezenți 15 membri la ședință, dar s-au prezentat doar 14. Mona Pivniceru este propusă pentru funcția de ministru al Justiției, dar pentru a putea fi numită trebuie să demisioneze mai întâi din CSM.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului