Ora Pământului: Concerte unplugged cu trupa Sistem şi Corul Sound

Ora Pământului: Concerte unplugged cu trupa Sistem şi Corul Sound
Foto: uzzytm.wordpress.com

Ora Pământului, cea mai mare campanie ecologică la care participă ţări de pe tot globul, are loc sâmbătă seara. Zeci de clădiri din oraşele din România vor rămâne în beznă sâmbătă, inclusiv în Capitală.

Cu această ocazie sunt organizate spectacole speciale în Piaţa George Enescu, unde va cânta trupa Sistem şi Corul Sound.

În plus, în Bucureşti vor fi stinse luminile în semn de susţinere a cauzei Earth Hour la Palatul Parlamentului, Opera Română, Teatrul Naţional Bucureşti, dar şi în alte zeci de sedii de companii şi instituţii, ce se vor cufunda în întuneric timp de o oră.

Pentru acest an, WWF, organizaţia care a iniţiat conceptul Earth Hour şi care coordonează campania de cinci ani, estimează că sute de milioane de oameni din peste 5.000 de oraşe din întreaga lume vor stinge luminile în mod simbolic. Totodată, în 2011, Earth Hour intră într-o etapă nouă: „Beyond the Hour”.

Astfel, noutatea ediţiei de anul acesta o constituie platforma specială 60+, care permite susţinătorilor Earth Hour să împărtăşească idei, poveşti sau planuri despre cum aleg să îşi reducă impactul negativ asupra planetei. 

Până pe 26 martie, platforma Beyond the Hour  va centraliza toate aceste poveşti şi acţiuni, care pot fi consultate de publicul larg. Susţinătorii Earth Hour îşi pot înscrie participarea la eveniment, pot accesa ghiduri speciale, cu idei de acţiuni şi evenimente specifice, pot descărca materiale de promovare şi pot fi la curent cu ultimele noutăţi legate de Earth Hour în România şi în întreaga lume.
 

Ora Pământului în capitală