Reacția Jandarmeriei Bihor, după acuzațiile că aplică tratamente cu electroșocuri copiilor cu probleme psihice

Reacția Jandarmeriei Bihor, după acuzațiile că aplică tratamente cu electroșocuri copiilor cu probleme psihice

Jandarmeria Bihor reacționează după gravele acuzații aduse de Vlad Alexandrescu. Senatorul USR a susținut că la Liceul Tehnologic pentru elevi cu nevoi speciale ”George Barițiu” din Oradea, jandarmii lovesc și aplică electroșocuri elevilor de la internat. Repezentanții instituției afirmă că Jandarmeria bihoreană nu a fost solicitată şi nu a executat misiuni de pază la internatul acestei școli.

„Jandarmeria Bihor nu a fost solicitată şi nu a executat misiuni de pază la internatul Liceului Tehnologic George Bariţiu din Oradea, cu atât mai mult cu cât, Legea 550 din 2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare şi Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protectia persoanelor, republicată, prevăd expres că Jandarmeria Română poate asigura paza unor obiective, altele decât cele aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, doar prin Hotărâre de Guvern”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Bihor.

Angajații Jandarmeriei fac parte din patrule care acționează în zona unor școli, în timpul venirii și plecării elevilor, dar printre acestea nu se regăsește Liceul ”George Barițiu”.

Într-o postare pe Facebook, senatorul USR Vlad Alexandrescu a susținut că mai mulți părinți i-au scris că jandarmii îi abuzează pe copiii de la acest internat: intră în camerele lor, le aplică lovituri și îi electrocutează cu electroșocuri. (Detalii AICI)