Oradea: O femeie a strâns peste 200.000 de euro din falsificarea unor acte

Oradea: O femeie a strâns peste 200.000 de euro din falsificarea unor acte
Foto: adevarul.ro

O femeie din Oradea care promitea afaceri profitabile amatorilor de chilipiruri imobiliare s-a îmbogățit rapid de pe urma acestora cărora le promitea că îi ajută să pună mâna pe lucruri scoase la licitație, pe bani puțini.

Femeia lucra într-un birou din Tribunalul Bihor unde copia documente și păzea robele avocaților, dar câteodată pretindea că este executor judecătoresc.

Clienții săi erau găsiți chiar de pe holurile Tribunalului și le spunea acestora fie că lucrează în cadrul instituției, fie la Baroul de Avocați.

„Nu a fost, nici nu este şi nu a fost niciodată nici angajata baroului, nici a instanţei. Este foarte adevărat că o anumită perioadă dânsa a fost tolerată în camera avocaţilor, unde mai ajuta anumiţi avocaţi la redactare”, spune Cristian Domocoş, decanul Baroului de Avocaţi Bihor.

Acesta a fost găsită după ce unul dintre păgubiți a făcut plângere la Poliție. Femeia promitea oamenilor că îi poate ajuta să câştige case sau maşini care erau scoase la vânzare de către bănci la preţuri mici. Apoi mergea personal la licitaţii şi după ce le pierdea, falsifica mai multe documente din care să reiasă faptul că a câştigat bunul scos la licitaţie, scrie digi24.ro.

Clienții îi virau în cont contravaloarea apartamentelor sau a maşinilor şi un comision pentru serviciile sale.

Astfel, în trei ani a înşelat 12 persoane, de la care a primit 230.000 de euro.